Автобусите и автомобилите се движат на зигзаг, за да избегнат лошия път
Slide
Slide

С още един месец бе удължен срокът за ремонта на пътя от Добрич до Албена. От Агенция „Пътна инфраструктура“ обявиха, че до 31 октомври 2018 г. (на тази дата се отбелязва Хелоуин – Деня на тиквите, бонбоните, вещиците и Вси светии) той ще приключи. От АПИ заявяват, че ремонтът не е преустановен. В участъка между от км 100 и км 105 е извършено технологичното фрезоване на настилката и в момента се правят допълнителни геодезически замервания, а дейносттите са били затруднени от интензивния трафик през летния сезон. BGtourism.BG следи ситуацията отблизо и Ви запозна в поредица от публикации за лошото състояние на пътната настилка от Славеево до разклона на Одърци.

Кошмарен път от Добрич до Албена (видео)

Транспортен ад за туристическия бранш в Добруджа

В социалните мрежи след неспазения срок от 30 септември добруджанци скочиха, че от АПИ само лъжат и обещават. Наематели на обекти по морето са категорични, че не вярват и на новия срок. „Всички знаят че тези геодезисти бяха там 4-5 дена в средата на септември, а това можеше да стане още юли месец, когато се фрезова. А те оставиха вече три месеца разбит път. Истината е, че фирмата, която започна асфалтирането се отказа да завърши целия участък и замина на друго място и върза ръцете на ОПУ. Всичко друго е оправдания“, заяви за BGtourism.BG пътник, който ежедневно се движи по този участък и е получил информация преди седмици от служители, които са замервали нивото на пътя.
От АПИ уточняват, че при добри метеорологични условия ремонтът ще завърши до края на октомври тази година. Екип на BGtourism.BG и читателите ежедневно следятситуацията по тежкия участък. В момента няма лоши метеорологични условия, които да попречат ремонтните дейности да продължат, а трафикът не е натоварен. Остава да проследим дали ще бъде спазен поредния срок. Веднага ще Ви информираме при започване на ремотните дейности на пътя, който е в трагично състояние и след всеки изминал ден става все по тежък, а стотици работници в туристическия бранш всяка сутрин се предвижват до своите работни места.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Пишете ни за Вашите новини и ни изпращайте снимки на редакционната поща office@bgtourism.bg
Сподели публикацията