Автобусите и автомобилите се движат на зигзаг, за да избегнат лошия път
Slide
Slide

На истински транспортен ад са подложени хиляди служители в туристическия бранш. В кошмар се превръща отиването и връщането от работа на всички пътуващите по пътя Добрич – Албена, които се предвижват до курортния комплекс или до хотелите и ресторантите в съседните селища – Кранево, Златни пясъци и другите курорти.
Всяка сутрин близо десетина автобуса на най-големия работодател в страната Албена АД извозва своите служители от Добрич. Трафикът към морето е изключително натоварен по тази пътна отсечка не само през летните месеци, но и сега, тъй като мнозина са в туристическия бранш и се опитват да удължат сезона.

Пътната отсечка от Славеево до Одърци

Повече от месец по пътя не се работи сигнализират читатели. Още на близо 300 метра пред село Славеево работата е недовършена. Пътят е фрезован и подготвен, но ремонтът е преустановен. Същата е ситуацията и с отсечката след село Славеево до разклона на с. Одърци, където зеят огромни и опасни дупки.

Движещите се често не използват пътя, който е в кошмарно състояние

Автобусите и автомобилите се движат на зигзаг, за да избегнат ямите, или ако няма насрещно движение превръщат платното в еднопосочно. От Агенция „Пътна инфраструктура” заявиха, че ремонтът не е преустановен, но по нищо не личи, че там се работи, се увери и екип на BGtourism.BG. В края на август пред медиите от АПИ дори заявиха, че срокът за завършване на ремонтните работи е 30 септември – днес!!!

Пътят след Слаеево е опасен за транспортните средства

Ситуацията прави пътя изключително опасен за движещите се по него. Често вече са засичани и паркирали встрани автомобили, които са получили проблем от големите дупки по пътя. Екипът на BGtourism.BG изпрати официално запитване до АПИ и Облатното пътно управление, като очаква от там да информират добруджанци за причината за спрелите ремотни дейности и кога ще продължат довършителните работи по отсечката Добрич – Албена. Снимки BGtourism.BG

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Пишете ни за Вашите новини и ни изпращайте снимки на редакционната поща office@bgtourism.bg
Сподели публикацията