Slide
Slide

Сан Себастиан. Аромати, богатство от вкусове и кулинарно изкуство. Това представиха 8 мастър шефс на официалната вечеря по време на 8-ия Глобален форум за гастрономически туризъм в Сан Себастиан, Испания.

Именно тук се помещават най-много ресторанти със звезда Мишлен, а кулинарният туризъм е издигнат в култ.

“Изкуството да създаваш шедьоври от храна видях в Баския кулинарен център, който посетих по покана на Зураб Пололикашвили – генерален секретар на Световната организация по туризъм и Хохе Мари Айзега – директор на центъра.
В него са събрани първият в Испания факултет, който предлага обучение по гастрономия на университетско ниво и Центъра за изследвания и иновации в областта на храните и гастрономията”, сподели министърът на туризма Зарица Динкова.

Зарица Динкова: „С гастрономическо пътуване във времето можем да върнем вкусовете на българския регион до древността“

“Именно в готварското майсторство и качеството на продуктите се крие и силата на кулинарния туризъм, за чието развитие работим и в България”, добави тя.

Сподели публикацията