МТ: Ирена Георгиева се срещна със заместник-председателя на парламентарната асамблея на НАТО Свере Мирли 
МТ: Ирена Георгиева се срещна със заместник-председателя на парламентарната асамблея на НАТО Свере Мирли 
Slide
Slide
Slide
Slide
През 2023 г. страната ни е посетена от близо 50 хил. норвежки туристи, което е 75% ръст спрямо 2022 г. и с това е достигнато нивото отпреди пандемията от COVID-19

Осло. „България предлага възможности за различен вид туризъм – културен, винен, кулинарен, еко туризъм в автентични малки селища във вътрешността на страната ни и това би било изключително интересно преживяване за потенциалните туристи от Норвегия”. Това заяви заместник-министър Ирена Георгиева на среща със заместник-председателя на парламентарната асамблея на НАТО и член на комисията по бизнес и индустрия Свере Мирли. Срещата е част от програмата за посещението на заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева в Осло, Норвегия.

По време на разговора беше обсъдено поддържането на активен двустранен диалог между България и Норвегия не само в областта на туризма, сектор, който крие голям потенциал, но и във всички области на взаимен интерес. Подчертан бе и фактът, че през 2026 година ще бъдат отбелязани 120-години от установяването на дипломатически отношения между България и Норвегия, а през май 2021 г. в Осло е открита Българо-норвежка бизнес камара и разчитаме много на по-активните контакти между бизнесите на двете държави.

Норвегия, наред с Германия и Австрия, е сред страните, които могат да дадат висока добавена стойност на българския туристически продукт, особено в сегмента му за СПА и медицински туризъм. През 2023 г. страната ни е посетена от близо 50 хил. норвежки туристи, което е 75% ръст спрямо 2022 г. и с това е достигнато нивото отпреди пандемията от COVID-19.

Сподели публикацията