Следващата седмица е последният полет за т.г. на Wizz Air между София и Рияд
Следващата седмица е последният полет за т.г. на Wizz Air между София и Рияд
Slide
Slide
Slide
Slide

Директните полети между България и Саудитска Арабия може да бъдат подновени през януари 2024 г.

София. Само 6 месеца продължи новата въздушна връзка на Wizz Air между София и Рияд. Полетите до Саудитска Арабия стартираха през април, а проверка на Bgtourism.bg в онлайн системата на нискотарифната авиокомпания установи, че на 25 октомври е последният планиран полет. Новината беше потвърдена от Летище София.

Билетите бяха на конкурентни цени, но основните причини, които пътници посочиха за ниската заетост са: високата цена на визите, големите горещини в Саудитска Арабия през летните месеци и липсата на достатъчна реклама.

През последните месеци много представители на бизнеса и организации проведоха срещи в Саудитска Арабия за общи проекти. Сега те ще трябва да летят от страната ни до Рияд, но през Истанбул, Атина, Доха или друго летище. Bgtourism.bg изпрати запитванe седмица авиокомпанията официално да потвърди новината, както и следните въпроси: от кои дестинации Wizz Air спира полетите си до Рияд, какви са причините, каква е била заетостта, за какъв период се спира линията София-Рияд, но отговор още не е получен.

Добрата новина е, че има вероятност през януари полетите между София и Рияд отново да бъдат подновени, но този път да бъдат веднъж седмично. Очаква се официално потвърждение на информацията.

Сподели публикацията