Летище Мюнхен/Снимка Андриан Димитров
Slide
Slide
Мюнхен. Всички полети от и до летището в Мюнхен на 5 декември – вторник, преди обяд са отменени, съобщават от аеропорта. Това наложи много българи да търсят алтернативни варианти за прибиране у дома, след като полетите между София и Мюнхен също няма да се реализират днес. Част от сънародниците ни чакат на аерогарата, други тръгнаха с коли към Италия, а трети съобщиха пред Bgtourism.bg, че ще се приберат у нас с полет през Виена или Франкфурт.
Мюнхен/Снимка Андриан Андреев
Във вторник, 5 декември, няма да има излитания и кацания до 12 часа на обяд. Причината за това е леден дъжд през нощта в понеделник срещу вторник, който прави невъзможно безопасната полетна дейност сутрин. През първата половина на деня ще се извършва обезледяване на работните зони.
Планът е въздушният трафик да бъде възобновен от обяд. Въпреки това може да се очаква, че по-голямата част от полетите също ще трябва да бъдат отменени през останалата част от деня от съображения за безопасност.
Моля, свържете се с вашата авиокомпания, преди да пътувате до летището, за да разберете статуса на вашия полет. Ако вашият полет е отменен, моля, използвайте онлайн услугите на авиокомпаниите, тъй като на летището няма достатъчно свободен капацитет за повторно резервиране“, се казва в съобщението на летището в Мюнхен.
Сподели публикацията