Ефес, Турция/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide
Slide
Slide

Анкара. Целта на Турция в туризма през 2024 г. е да реализира 60 милиона посетители и 60 милиарда долара приход. Това обяви министърът на културата и туризма Мехмед Ерсой. Той очаква Анталия да посрещне 17,5 милиона туристи. „Ще постигнем тези цели като сектор, като работим заедно“, категоричен е министърът.

Снимка FB Мехмет Ерсой

Той посочи, че страната му се стреми към голямата цел, а тя е Турция да реализира приходи от 100 милиарда долара през 2028 г. и да бъде сред първите 3 в света по брой туристи.

Министърът на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой подчерта, че през отминалата 2023 г. са постигнати най-добрите цифри в историята на Турция като сектор с 56,7 милиона посетители и 54,3 милиона долара приходи от туризъм.

Николина Ангелкова участва в инвестиционен форум в Истанбул, в него Турция и Саудитска Арабия обсъждат идеи за сътрудничество

„В момента Турция е най-добрата и най-силно рекламирана туристическа страна в света. Получихме и резултатите от това. Придвижихме се нагоре много бързо. Тъй като управлявахме добре пандемията през 2022 г., стигнахме до четвъртото място с най-много туристи в света. Нашата цел е не да останем тук, а да бъдем трети до 2028 г. Мисля, че ще постигнем това стъпка по стъпка, като предприемем всички планове навреме и стъпките на място“, каза министърът, цитиран от турските медии.

Сподели публикацията