Slide
Slide

Лайпциг. България участва в международното туристическо изложение “Touristik & Caravaning”, което тази година се провежда от 16 – 20 ноември 2022 година в Лайпциг, Германия. Специално участие в изложението ще вземе Тихомир Патарински, туристическо аташе на България в Берлин. Събитието е предназначено за масовата публика в Германия и привлича около 30 хиляди посетители. Организатор на изложението за четвърти пореден път е Messe Stuttgart.

Традиционно, събитието „Touristik & Caravaning“ се провежда през втората половина на ноември и с него се бележи началото на записванията за предстоящия летен сезон. Това е най-голямото и значимо туристическо изложение в източните германски провинции. Тази година България се радва на изключителен интерес – както към морския, така и към балнеолечебния туризъм. Германците търсят възможности за къмпингуване, обиколни пътувания, винени дегустации и пешеходни маршрути.

На българския щанд на площ от 30 кв. м. заедно с Министерството на туризма тази година участват Албена Тур ЕАД, Община Варна и Св. Св. Константин и Елена холдинг АД.

Резервациите за сезон 2023 г. вече започнаха, като страната ни е включена и в специалните предложения на германските туроператори, валидни на самия панаир.

Сподели публикацията