Топ готвачи дадоха старта на първото издание на Биоресткъп
Топ готвачи дадоха старта на първото издание на Биоресткъп
Slide
Slide
Slide
Slide

София. През вчерашния ден, в сърцето на София, в Топлоцентрала, бе даден старта на първия по рода си форум за развитие на гастрономната и бар култура в България – Биоресткъп. Bgtourism.bg е сред медийните партньори на инициативата.

В продължение на два дни едни от най-добрите бармани и готвачи у нас ще премерят сили за титлата „Най-добър“, оценявани от международно жури.

Събитието бе открито на 5 декември с дългоочаквания мастър клас на един от най-оригиналните и иновативни готвачи на нашето време  –  шеф Диего Гереро.

Кулинарният маестро застана пред нетърпеливата публика от готвачи, любители на храната и професионалисти от индустрията, за да разкаже и покаже нагледно лекция на тема „Ферментации“ – каква е същността на ферментацията, типовете ферментация и показа нагледно как се използват ферментирали храни.

Шеф Гереро е носител общо на 4 звезди „Мишлен“, две от които са  за собствения му ресторант „DSTAGE” в Мадрид.  Определян е като един от най-оригиналните и иновативни готвачи за нашето време и със сигурност го доказа и на живо пред всички в залата.

След него своите мастър класове проведоха още шеф Едуард Азуаза и шеф Ориол Ровира. Програмата продължи до късно вечерта с останалите членове на журито и мастър класовете на шеф Карл Мампел и шеф Пако Перез.

Шеф Пако Перез, носител на 5 звезди „Мишлен“, завърши звездната програма от лектори с изключителна демонстрация на текстури, аромати и визия от специално подбрани храни изцяло посветени на морето, които приготвя в своите ресторанти. Също така шеф Перез сподели, че не сервират месо.

Паралелно с тях барманските мастър класове също се радваха на голям интерес, като специален гост и лектор бе Макс ла Рока. Изключителен професионалист с 20 години опит като барман и управител в най-престижните заведения по света, накара всички в залата да се забавляват и да го слушат с интерес.

Събитието продължава на 6 и 7 декември със състезателната част на БИОРЕСТКЪП за готвачи и бармани.

Сподели публикацията