Приключи пролетното издание на Weekend Tour в Санта Марина
Приключи пролетното издание на Weekend Tour в Санта Марина
Slide
Slide
Slide
Slide

Созопол. В периода 26-28 май на тенис център „Санта Марина“, в едноименното ваканционно селище, се проведе третият турнир от календара на Weekend Tour. Близо 50 тенисисти взеха участие в надпреварата. Bgtourism.bg е медиен партньор на тенис веригата.

Много оспорвани двубои с емоционален заряд предложиха участниците в сингъла при мъжете. В първия полуфинал, поставеният под номер 1 в схемата Валентин Бонев се наложи над Ивайло Воденски. Във вторият Адриан Петров от Перник надделя над Мартин Дачев след оспорван и изпълнен с обрати мач. Така за финала се класираха Адриан и Валентин, които са добри приятели извън корта.

Те показаха, че класирането им на този етап от турнира не е случайно – двамата демонстрираха качествен тенис и спортен хъс за всяка точка, като победител под овациите на събралата се публика стана Валентин Бонев надделял в този двубой със 6:3. Това е първи успех за Вальо в турнир от сериите Weekend Tour. Освен 250 точки за националната ранглиста той спечели уникална купата и голямата награда: уикенд за двама в Банско, осигурена от FPI Hotels.

Отпадналите от квалификациите се включиха в традиционния утешителен турнир, който не отстъпваше на основния по сила и емоционален заряд. Шампион на угешителния е Георги Мечев, който победи на финала Роналд Донев. Това е първа титла за Жоро и тя ще го мотивира да покаже много повече в следващия турнир от Weekend Tour в Гоце Делчев на 9-11 юни.

При дамите без загубен мач, шампионка стана Ваня Милър, а Елена Иванова от Елин Пелин остана втора.

Интересът към формата на двойки непрекъснато расте като 24 двойки бяха заявили участието си за двойки мъже и смесени двойки. Титлата при мъжете спечелиха Мартин Дачев и Христо Янков, като на финала те се наложиха срещу опитните Милен Балтов и Симеон Симеонов.

При смесените двойки титлата отиде в Бургас. Спечелиха я Елена Трендафилова и Христо Калоянов, които на финала победиха Елена Иванова и Адриан Петров. През миналата година Елена и Ицо загубиха финала и с тази победа взеха достоен реванш.

Созопол осигури слънчево време и много настроение на корта и извън него за участниците в турнира на Санта Марина. Следващата спирка на Weekend Tour е град Гоце Делчев. Там участниците ще могат да се насладят на любимата игра и прекрасното вино от бутиковата изба на Ува Нестум.

Сподели публикацията