Slide
Slide
Slide
Slide

Домакините посрещнаха своите гости по стар български обичай

Сапарева баня. Делегация с участници в 68-та сесия на Регионална комисия „Европа“ на Световната организация по туризъм посети СПА градчето Сапарева баня.

Гостите, водени от директора за Европа на СОТ Алесандра Приянте, бяха посрещнати от домакините по стар български обичай – с питка, мед и шарена сол, поднесени от момичета с традиционни носии.

По време на престижния международен форум, който се проведе в София, България постави на световната карта възможностите си за балнео и СПА туризъм. Президентът на Европейската СПА асоциация Тиери Дебюа акцентира на огромния интерес към балнео и СПА туризма на континента. Председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм – Сийка Кацарова, посочи, че бъдещето на Европа е здравният туризъм, който след Ковид-19 е здрав мост между туризма и здравеопазването.

Сийка Кацарова: Здравният туризъм е бъдещето на Европа

Големият форум в столицата събра министри на туризма от над 20 държави и експерти от 40 страни. Делегацията посети Сапарева баня, за да види най-горещия гейзер в Европа. На място гостите се запознаха с възможностите за СПА туризъм.

„Изключително сме благодарни на Министерството на туризма и на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм за доверието да бъдем домакини на гости от толкова висок ранг. Делегатите се впечатлиха от природата около Сапарева баня и високата температура на гейзера. Използваха краткото време на престоя си, за да опитат СПА терапии с български продукти, поздравиха ни за модерната СПА зона и за вкусната храна“, сподели пред репортер на Bgtourism.bg Весела Богданова – генерален мениджър на СПА хотел „Петте елемента“.

Сподели публикацията