с. Ягода, Стара Загора. Балнео и СПА Медикъл хотел Минерал Ягода е новопостроен и въведен в експлоатация през декември 2019 г. Намира се в географския център на Република България – в „Розовата Долина“, в подножието на Стара планина и Средна гора. Невероятна екосистема, с богата флора и фауна.

Спа Медикъл хотел Минерал Ягода е сертифициран и категоризиран от Министерството на туризма на Република България през 2020 г. Категоризацията на хотела е 4 звезди.

„Минерал Ягода“ е най-свежото и модерно място, предлагащо релаксиращи и лечебни процедури и терапии, съчетаващи свойствата на естествените минерални източници с ултрамодерна апаратура и висококвалифицирани специалисти.

Комплексът разполага с ултрамодерен „Балнеолечебен/ Медикъл СПА/ център“ – Минерални басейни – вътрешен басейн, вътрешен детски басейн,  джакузита и  още: Парна баня, Финландска сауна, Шоково ведро, Релакс зона, Инфраред сауна, Арома сауна, Турска баня – хамам, Солна стая.

Външен басейн с олимпийски размери, външен детски басейн, външно джакузи, външен релакс бар, снекбар, тенис на корт – комплексно с футбол на малки вратички и волейбол.

Комплексът разполага с богато оборудван сектор за рехабилитация, предлагащ адекватно и професионално подпомагане на нашите клиенти при техните възстановителни и лечебни процедури. На разположение на гостите на комплекса са сектор за физикално и електролечение с апарати за ниско, средно и високочестотни токове, топлолечение и светлолечение, подходящи при заболявания на опорно-двигателния апарат, кожни заболявания, неврологични заболявания и възпалителни процеси. При дихателни заболявания, предлагаме на нашите гости аерозолотерапия и различни видове инхалации.

Разполагаме с лекарски кабинети, кабинети по физикална терапия и рехабилитация.

В Медикъл хотел Минерал Ягода се извършват: електротерапии, лазертерапия, радартерапия, светлолечение, аерозолотерапия, лимфодренаж.

Топлотерапия – парафинотерапия, луготерапия, криотерапия и др.

Водолечебен сектор – оборудван с 6 броя водолечебни вани – магнитни, вихрови, тангенторни, галванични, перлени (озонови), Душ Шарко и Иглен душ.

Сектор – Кинезитерапия и ЛФК, както и фитнес зала

Лечебни, тонизиращи и релаксиращи масажи и други терапии

Конферентна зала за 50 души.

Свойства на водата:

* Ниско минерализирана, хипертермална, хидрокарбонатно-сулфатна, натриева,флуоридна и силициева.

* Водата е подходяща за лекуване на:

– Опорно-двигателния апарат

– Периферната нервна система

– Функционални нервни заболявания

– Хронични, гинекологични заболявания

– Болести на отделителната система – жлъчка, бъбреци, черен дроб

– Заболявания на кожата – псориазис; невродерматит; атопичен дерматит

– Стомашно-чревен тракт – хронични гастрити, язвена болест

– Хронични цистити

– Хронични панкриатити

– Подагра

– Захарен диабет

– Хронични хепатити

За всички наши гости на разположение целогодишно е тенис на корт, разположен на територията на комплекса, както и външно джакузи, с отделна секция за лечебна луга и минерална вода.

Добре дошли в Балнео и СПА Медикъл хотел Минерал Ягода!

Мястото, на което винаги ще се завръщате…

Балнео и СПА Медикъл хотел Минерал Ягода е член на Български съюз по балнеология и СПА туризъм

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA