Slide
Slide

Боровец/Банско/Пампорово. Планираното откриване на ски зоната в Боровец ще бъде отложено, съобщиха от зимния ни курорт. Причината – неблагоприятните метеорологични условия. Топлото време доведе до липсата на сняг.

„За съжаление снежната обстановката не ни позволява да посочим конкретна дата на отваряне. Използваме всяка минута, в която можем да произвеждаме сняг и очакваме не по-малко от вас, следващите снеговалежи и ниски температури!“, посочват от „Бороспорт“ АД в своята фейсбук страница. „Веднага щом има подходящи метеорологични и снежни условия предстои пускането на ски зоната“, коментират и от „Витоша ски“

Камера към писта „Студенец“ в Пампорово, 12.50 часа на 16 декември

В „Пампорово“ преминават към План Б заради липсата на сняг. Ще бъдат пуснати машините за изкуствен сняг, за да може през следващата седмица да има възможност за каране на ски. Новите цени на лифт картите ще бъдат обявени на 20 декември – вторник.

В събота – 17 декември, е официалното откриване на ски сезона в Банско. В курорта пристигат гости от страната и чужбина, но и там сняг няма. Туристите могат да се разхождат сред природата, да се насладят на вкусните кулинарни предложения на местните ресторанти и да се отдадат на СПА възможностите в курортното градче. Цената на дневната карта скача с 14% и вече ще струва 90 лева. Цени от 17 декември 2022 г. до 17 април 2023 г. – ТУК! Припомняме Ви, че сезонната карта поскъпна с 200 лева – от 1500 на 1700 лева.

Сподели публикацията