Slide
Slide

За първи път Албания и САЩ ще развеят престижните знамена на плажовете си

Свети Влас. Българско Движение „Син флаг“ награди най-добрите български плажове с престижната световна награда – Син флаг. Събитието се състоя днес.

На специална церемония в Марина „Диневи“, организирана с любезното домакинство на „Венид Бийч“ – концесионер на Нов плаж-Свети Влас, беше почетен труда на всички отличени, които успешно и пълноценно са изпълнили всички критерии на Програма „Син флаг“. Това им дава възможност достойно и с гордост да се рекламират с най-утвърдения еко-етикет в туризма.

В годината, когато Българско Движение „Син флаг“ чества своята 30-годишнина, рекорден за страната ни брой Сини флагове бяха заслужено присъдени на следните плажове: Бялата лагуна, Албена, Кранево-Север, Златни пясъци, Слънчев ден, Хижа Черноморец-Юг,  Бяла-Юг, Обзор-Централен, Свети Влас-Изток, Свети Влас–Нов плаж, Слънчев бряг-Север, Слънчев бряг-Централен, Слънчев бряг-Юг, Несебър-Юг,  Поморие-Изток, Къмпинг Черноморец, Созопол-Централен, Созопол-Харманите,  Дюни, Дюни-Юг, Аркутино, както и на единствената, отговаряща на световните стандарти и отличена марина в България – Марина „Диневи“.

Българско Движение „Син флаг“ поздрави носителите на наградата и им пожела успешен, щедър и безпроблемен сезон.

За първи път Международното жури на Програма „Син флаг“ отличи плажове в Албания и САЩ, които ще развеят първите си Сини флагове тази година, допринасяйки за общо 5036 наградени обекта в 51 страни .

„Син флаг“ е Програма на 38 години, която обединява туристическия и екологичен сектор на местно и национално ниво. Емблематичният Син флаг е най-признатата награда в света за плажове, яхтени пристанища и туристически кораби. За да се постигне стандартът Син флаг трябва да бъдат изпълнени и поддържани серия от строги критерии, засягащи екологосъобразното управление, екологичното образование, безопасността и достъпността.

Националният координатор на Програмата изтъкна: „Програмата „Син флаг“ обучава, за да защитава. Да защити не само околната среда, но и хората, които живеят в нея, общностите, които зависят от нея, бизнеса, който печели от нея, и екосистемите, които разчитат на нея!“

Сподели публикацията