Речен круиз из Нормандия – от Париж до Атлантическия бряг
Речен круиз из Нормандия – от Париж до Атлантическия бряг
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Истинско пътешествие в света на импресионистите, из градовете и местата, които са ги вдъхновявали, за да създадат едни от най-великите произведения на изобразителното изкуство. Това е едно от най-интересните предложения в богатото портфолио от круизи, които българският туроператор “Аполо” предлага. Речният круиз по река Сена, който тръгва на 24 октомври от Париж, не е просто пътешествие по вода, а пътуване сред кулинарните традиции на Франция, които ще докоснат сетивата на туристите от ароматните кроасани до гъшия дроб, придружени с чаша първокласно вино.

Париж/Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

Маршрутът започва от една от най-желаните дестинации по света – Париж, известен като „Градът на любовта“. Този романтичен град очарова със съчетание от елегантност, емблематични забележителности и културно богатство.

Блещукащите светлини на Айфеловата кула създават вълшебна атмосфера край река Сена, като гостите на френската столица могат да се насладят на неустоимата вкусна местна кухня или да се докоснат до част от многобройните музеи за доза изкуство или история.

Търсите ли още мечтаната ваканция за лятото? Туроператор предлага круиз с 6 топ дестинации на супер цена

Речният круиз с 5 нощувки по Сена ще отведе туристите до края на европейския континент при срещата му с Атлантика, като по време на маршрута пътниците ще посетят едни от най-бляскавите френски крайбрежни градове, които са символ на елегантност, престиж и изтънченост  – Лез Андели, Онфльор, Руан. Програмата включва екскурзия до едно от най-романтичните места край река Сена – селцето Живерни, където е живял художникът Клод Моне. Ще бъде посетена Света Катерина, най-голямата дървена църква във Франция, включена в списъка на историческите паметници. Руан ще очарова своите гости като културен център на Нормандия, който през вековете се утвърди като историческа и гастрономическа столица на района. Цената на круиза започва от 2190 лева, като тя включва самолетни билети в двете посоки, 5 закуски, 4 обяда, 5 вечери на меню.

Цялата програма може да видите в сайта на “Аполо” – ТУК. Телефон за още информация и резервации 02 952 50 40.

Пътуването ще се реализира с круизен кораб MS Renoir. Възприемайки духа на „френския шик“, дизайнът на кораба подчертава елегантния и графичен класицизъм, вдъхновен от приятелството между Коко Шанел и Огюст Реноар. Розовите цветове нежно се редуват с тъмносиви тонове, които придават на кораба топла атмосфера.
MS Renoir разполага с ресторант, бар, слънчева тераса с шезлонги.
Каютите са общо 54, разпределени на 2 палуби, а това дава възможност пътешествениците да получат по-специално отношение и голямо внимание от екипа на речния круизен кораб.

Сподели публикацията