Slide
Slide
Slide
Slide

Кметът Иван Алексиев кани на среща туристическия бранш в Поморие

Поморие. Кметът Иван Алексиев подписа договор за финансиране изграждането на плаващ музикален фонтан тип „Водно шоу” в поморийския залив. Фонтанът ще бъде монтиран още в предстоящия туристически сезон.

Чрез иновативна система от ефекти, посредством съвременни енергоефективни решения за водна, светлинна и звукова архитектура през деня фонтанът ще работи в режим на динамични водни фигури с различна височина, които ще оформят водни сцени с минимум 2 работни програми, избрани автоматично според скоростта на вятъра. В определени дни от седмицата, след залез слънце, ще има програма от минимум 5 броя мелодии с изготвена по тях светлинна и водна хореография. Съоръжението – плаващ понтон ще бъде закотвено на 25 м от брега в морето, до крайбрежната и пешеходна алея, успоредно на бул. „П. К. Яворов“. През зимните месеци ще се съхранява извън морето.

Проектът се финансира от Програма за морско дело и рибарство 2014-2020, по Мярка 4 „Инвестиции в качеството на живот и привлекателността на рибарския район“ на МИРГ Поморие.

На 18.05.2023 г. /четвъртък/ от 16.00 часана втори етаж в Градска художествена галерия „Дечко Стоев” – Поморие ще се проведе среща във връзка с предстоящото откриване на летен сезон 2023. Целта на предстоящата дискусия е да се идентифицират основните предизвикателства пред туристическия сектор и да се вземат мерки за навременното им решаване.

Кметът на община Поморие Иван Алексиев отправя поканата си към всички работещи в бранша и имащи отношение по въпросите на туризма лица.

Сподели публикацията