Slide
Slide

София. В началото на март „Онекс тур“ стартира круизните си програми по река Нил, които ще отведат българските туристи до едни от най-магичните места в Египет. Чартърната програма започва от 2 март, а полетите между България (от и до София и Варна) и Египет (Кайро и Хургада) ще бъдат реализирани с авиокомпанията „BH Air“.

Програмата включва 4 нощувки на база пълен пансион (без включени напитки) на борда на круизен кораб 5* от Луксор до Асуан на компанията „Nile Cruises“ (или подобна); 2 нощувка в Хургада в хотел Bellagio Luxury Resort 5* (или подобен) на база All Inclusive; 1 нощувки в Кайро в хотел Amarante Pyramids Hotel 4* (или подобен) с включена закуска и вечеря (без включени напитки).

Туроператорът предлага допълнителни екскурзии, като една от най-емблематичните е сафари из пустинята. Екскурзията с автобус до Абу Симбел ще отведе пътешествениците до двата древноегипетски храма, изсечени в скалите. Те са  с изключително красива и внушителна фасада от времето на Рамзес ІІ (около 13 в. пр.н.е), след победата му при Кадеш. Големият храм е посветен на бога-слънце Ра, на боговете Хор и Птах. Образът на Рамзес доминира в цялостната украса на храма и излъчва божествено могъщество. Съвсем наблизо до Големия храм се намира т.н. Малък храм или храмът на Хатхор (Hathor) и Нефертари (Nefertari). Това е първият в историята на Египет храм, посветен на царица.

Ел Гуна – „Египетска Венеция“, също е включена в програмата с допълнителни екскурзии. Намира се на 25 км от Хургада. Оттук започва обиколката с лодка по време, на която туристите ще видят делфини, ще плуват и ще се гмуркат в прекрасните води на Червено море, както и ще се наслаждавате на прекрасните гледки.

По време на своята ваканция в топлия Египет туристите ще могат да се разходят с египетска лодка Флука и да се качат в балон с горещ въздух пътешествие над Луксор, срещу допълнително заплащане. Още за програмата може да научите в сайта на туроператора ТУК!

Телефони за връзка с офиса на „Онекс тур“ в София: 0890 511 008 и 0899 761 861

Сподели публикацията