Пловдивски хотелиери официално се обединиха в сдружение
Пловдивски хотелиери официално се обединиха в сдружение
Slide
Slide
Slide
Slide

Пловдив. Пловдивски хотелиери официално се обединиха в сдружение. То е регистрирано на 3 януари 2024 г. под името “Сдружение на пловдивските хотелиери”. УС на новата структура се състои от трима души – за председател е избран Петър Денчев, като членове на УС са Мариела Балчева и Стоян Димитров.

До създаването на новата организация се стигна след съгласувани усилия на представители от над 20 емблематични хотела в града, обединени с общата цел да подобрят туристическата обстановка в региона. С активи за половин милиард лева и над 3 500 легла, тези хотели съставляват значителен сегмент от туристическата инфраструктура на Пловдив, съобщиха за Bgtourism.bg от организацията. 

Учредителното събрание, проведено за създаването на сдружението, избра органите на управление, които са посветени на постигането на общите цели. Идеята, замислена спонтанно, беше успешно реализирана и получи широка подкрепа от хотелиерите в града. Целта на този съюз е да създаде една общност от професионалисти, обединени в стремежа си да станат активен фактор в туристическото развитие на Пловдив, споделят от сдружението.

Обединението има за цел да установи ефективна комуникация между хотелиерите, да бъде подкрепа и коректив в разработката на креативни политики за развитие на града като туристическа дестинация. Ще се стремим към създаването на ядро от професионалисти, работещи в лоялна конкурентна среда, което най-важното – да бъде сплотено и да работи за усъвършенстване на обслужването и удовлетворението на гостите на Пловдив, коментират от организацията.

Сдружението обяви своите основни цели, които включват обединяването на членовете си в общност от професионалисти, иницииране на предложения и търсене на решения по въпроси, свързани с бизнеса на местно и национално ниво. Те ще се ангажират с професионално взаимодействие в областта на хотелиерството, подпомагане на изработването на стратегии за туристическо развитие, подобряване на икономическата среда за хотелиерите и създаване на връзки със заинтересованите страни в туристическия сектор.

Съюзът ще допринася за повишаване на качеството на предлаганите от хотелите услуги, насърчаване на професионалното общуване и сътрудничество между членовете си. Вярваме в потенциала на Пловдив като световна туристическа дестинация и ще се стремим да допринесем с нашия професионализъм за успешната реализация на този потенциал, споделят пред Bgtourism.bg от новосъздадената структура. С увереност гледаме напред към сплотеност, иновации и подобрения, които ще доведат до по-добро бъдеще за нашия град и неговите посетители, посочват хотелиерите.

Учредители на сдружението са:
1. Vizualiza Residеnce Hotel
2. Gallery 37, BW Premier Collection
3. The Emporium Plovdiv – Mgallery
4. Imperial Plovdiv, Radisson individuals
5. DoubleTree by Hilton Plovdiv Center
6. Holiday Inn Plovdiv, an IHG Hotel
7. Best Western Premier Plovdiv Hills
8. The Stay Hotel
9. Residence City Garden
10. SPS Hotel
11. Hotel Leipzig
12. Kendros Hotel
13. Evmolpia Hotel Plovdiv
14. Hill House
15. Villa Flavia Boutiqe Hotel

Сдружението е отворено за членство на всяко едно място за настаняване, което се намира на територията на община Пловдив, с категоризация минимум къща за гости и в заложените идеи преоткрива своите за визия, развитие и перспектива на мястото, което управлява и гр. Пловдив като туристическа дестинация.

Сподели публикацията