Хотелиери от цялата страна се събраха на форума Hospitality Circle 2024 в Пловдив
Хотелиери от цялата страна се събраха на форума Hospitality Circle 2024 в Пловдив
Slide
Slide
Slide
Slide

Пловдив. Заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов взе участие във второто издание на голямата хотелиерска среща Hospitality Circle 2024, която се провежда днес в хотел DoubleTree by Hilton Plovdiv Center.
По време на събитието, собственици и мениджъри на хотели направиха преглед на състоянието и перспективите пред бизнеса, обсъдиха и потърсиха решения на по-сериозните предизвикателства, които срещат в работата си и чрез дискусии идентифицираха нови възможности. Не на последно място, по време на Hospitality Circle 2024, участниците се срещнаха с нови колеги и партньори, за да „сверят часовника си” с последните тенденции при хотелите и да споделят своя личен опит и наблюдения за пазара.

Форумът бе разделен на тематични панели с различни участници. Заместник-кметът Пламен Панов участва в панел заедно с Христина Спасова – директор на международния фестивал Francofolies (Франкофоли), Димитър Семков и Ивайло Дернев – издатели на медии за туризъм и култура и съсобственици на заведения и Мариела Балчева – търговски директор на DoubleTree by Hilton Plovdiv Center. Темата на панела бе „Туризъм на преживяванията: как чрез специални събития, култура и гастрономия да стимулираме интереса към дестинацията и ръста на местната икономика?”

За втора година участвам и считам, че подобни събития, освен много позитивни са и място, където бизнес и местна власт могат да се срещнат, да поставят проблеми, да споделят успехи, да чуят критика. Политиките на община Пловдив в сферата на туризма са свързани с популяризиране на туристическия бранд на града. Стремим се чрез съчетаване на различен тип събития, с инвестициите, които правим в културния календар, чрез подкрепата на разнообразни събития и активности, да привличаме още повече туристи”, каза заместник-кметът Пламен Панов.

Той цитира актуални статистически данни за периода 2019-2023, очертаващи категоричния ръст на туризма в града и разказа за ефектите от Европейска столица на културата – 2019. Заместник-кметът сподели информация за инвестициите, които община Пловдив прави в културно-историческото наследство, работата на музеите и работата по европейски проекти, както и за откриването на нови обекти, като например, Небет тепе и Източната порта.

Стана дума и за стартиралата в началото на лятото кампания „Фестивално лято”, чрез която община Пловдив, съвместно с екипите на дирекция „Туризъм” и фондация „Пловдив 2019″ полага целенасочени усилия за представянето на всичко важно, предстоящо до октомври.

Даден бе пример с предстоящите две седмици, в които ще има поредица от разнообразни концерти и фестивали – спектакъла Чаплин Пианисимо, скандинавската певица EIVOR, Марио Бионти, Елена Башкирова, цигуларят Васко Василев, Даниел Верстапен, Ингви Малстийм, Йордан Камджалов и Софи Маринова, фестивала Франкофоли и Disco Music Fest с участието на Snap, East 17, No Mercy и Dr. Alban и други.

В рамките на деня бяха обсъдени още темите: „Бизнес компас: кои са най-сериозните предизвикателства пред хотелите в средата на 2024? Къде да търсим възможности?” ; „Travel Talks: разговори за пътувания и туризъм с професионалисти от бранша; „Bulgarian Breakfast: как чрез закуската, която сервират на гостите си, хотелиерите могат да се превърнат в посланици на българския вкус?“,; „Иновации и технологии: кои от тях носят конкурентни предимства на хотела?”; „ Дигитални инструменти и маркетингови похвати за увеличаване ефективността на хотела: кое работи и кое не през 2024?”

“Сезон 2024 е предизвикателство за летните хотели, поради липсата на основен пазар като Израел и блокиране на Дунав мост като основна пътна връзка за Румънски пазар. Нужно е спешно да се направи организация за облекчаване на трафика към курортите”, заяви Живко Иванов – директор “Управление на активи и хотелска дейност” на Галакси Инвестмънт Груп (собственици на Hilton Sofia и InterContinental Sofia и др.).

“Стараем се да създаваме продукти, които чрез хотелско настаняване да разказват историята на Пловдив, имплементирана в интериора и екстериора на сградите – както е при хотел Галерия 37, така и ще бъде в новия ни проект Музей 37. В Стария град на Пловдив всичко е специално и за да създаваш, работиш и развиваш тук се изисква много любов, грижа и отношение. Изисква се и много търпение от страна на собственика, за което съм му изключително благодарен и определено мога да кажа, че се чувствам привилегирован да работя с него”, заяви по време на форума генералният мениджър на Хотел Gallery 37 (Пловдив) Петър Денчев.

Работният ден ще завърши с вечерно парти на участниците в събитието в пловдивския арт-квартал Капана.

Сподели публикацията