Slide
Slide

Хотел “Амелия” е вторият 5-звезден хотел във ваканционното селище, който има привилегията да членува в елитния отбор на немската компания, споделя изпълнителният директор на HMS Hotel Management Services International GmbH, отговарящ за експанзията на марката извън Германия.

Г-н Венел, разкажете за партньорството, което Вашата компания сключи с един от най-големите ваканционни комплекси по българското Черноморие.
Да, радостен съм да съобщя, че хотелската верига Maritim подписа договор за присъединяването на новия 5-звезден хотел „Амелия“ към групата. Това е второто подобно споразумение, което договаряме с мениджмънта на Албена. През 2019 година стартирахме партньорските си отношения с включването на другия висококласенхотел Paradise Blue към нашия бранд. Отношенията ни през изминалите години се развиха изключително успешно, на базата на доверие и професионализъм. А високите продажби и удовлетвореността на гостите са най-видимото доказателство за това.
Защо избрахте именно Амелия?
Хотелът е напълно нов. Впечатлени сме от постигнатото високо качество, от поставения фокус върху бутиковото преживяване за всеки гост, от авторската кулинария в ресторантите и баровете, което е в унисон с ценноститеи стандартите на Maritim.
Разкажете повече за ценностите на компанията.
Нашият бизнес е семеен и една от най-отчетливите особености е доброто обслужване, което предлагаме, респективно усещането за уют и спокойствие от страна на нашите гости. Друг акцент е гастрономията, гарантирайки богат бюфет за закуска и отличен алакартен ресторант.
Специализирани сме също в конферентния туризъм, приемайки го като
отлична възможност за разширяване на активния сезон. И не на последно място, както във всяко голямо семейство, инвестираме в хората. Непрекъснато подобряваме професионалната квалификация на служителите, стараем се да ги приобщаваме и развиваме кариерно. Защото в крайна сметка това рефлектира директно върху качеството на предоставяните услуги.
Каква е добавената стойност за един хотел, бидейки част от международна верига като Maritim?
Заедно с всички наши партньори вървим в една посока – за непрекъснато подобряване на продукта и бизнес процесите. Като международна компания предлагаме много възможности за работа в интернационална среда, за подобряване на качествата и уменията на служителите чрез трудов обмен. Интегрираме нашето knowhow по отношение на оперативната работа в обектите, както и всички международни стандарти в обслужването.
Какви са личните Ви впечатления от Албена?
Идвал съм тук много пъти и обожавам ваканционното селище. Уникално съчетание от дълъг и широк плаж с фин пясък, приятни температури и много гостоприемни хора. Отлична дестинация за всички – семейства с деца, младежи, спортисти и възрастни хора, с интересна анимационна програма, много възможности за активна почивка, SPA и релаксация.

Maritim играе важна роля в развитието на хотелиерския бизнес в Германия от своето откриване през 1969 година, развивайки се като най-успешната верига в страната. В портфолиото на компанията присъстватхотели от различни краища на света. С включването на Амелия, веригата се обогатява с тематичен авиационен хотел, разположен на една от най-красивите части по българското Черноморие, посветен на първата жена пилот, прелетяла Атлантическия океан Амелия Еърхарт.

Сподели публикацията