Slide
Slide
Slide
Slide

Букурещ. От днес румънците отново пътуват директно от Букурещ до Ню Йорк. Самолетната връзка е възстановена след 21-годишна пауза на трансатлантическите полети от румънската столица до летище „Джон Ф. Кенеди“ в американския мегаполис.

Полетите до Ню Йорк ще се изпълняват със самолети Еърбъс А330-200 четири пъти седмично – понеделник, сряда, петък и събота. Продължителността е 10 часа. Полетът от Букурещ е в 08.30 часа, а пристигането е в 11.30 часа местно време. Тръгването от Ню Йорк е в 13.25, а пристигането в Румъния е в 06.15.

Гърция, Сърбия и Турция са другите държави на Балканите, от които също има директни полети до Съединените щати. В момента от българските летища не се изпълняват директни полети до САЩ.

Въздушната връзка се реализира от авиокомпания HiSky, която е базирана в Молдова, но е създадена с румънски капитал. Тя получи лиценз от американското министерство на транспорта да оперира директни полети до Съединените щати, с което стана единствения превозвач в страната с валиден FACP /Foreign Air Carrier Permit/ и притежаваща самолети, които могат да изпълняват до 14-часови полети без кацане. Авиокомпанията тази пролет съобщи, че вече има разрешително и за полети до Канада.

Сподели публикацията