Slide
Slide

София. Все повече български туристи посещават приказните забележителности в Грузия. Това те правят чрез авторската програма на столичната туристическа агенция „Валенти 7“. Само през миналата година компанията е реализирала 5 групи с близо стотина туристи, които са посетили Западна Грузия. Програмата включва непознати и интересни места в Черноморска Турция, най-вече в района на Трабзон. Българските туристи могат да посещават двете държави – Грузия и Турция, само с лична карта.

„Авторската ни програма се радва на голям интерес и позволява на туристите да преоткрият приказна Грузия. Последните ни туристи празнуваха Свети Валентин и Трифон Зарезан в Батуми. Следващите две дати са за периодите 24-29 април и 11-16 октомври. Групите са с водач на български. Ранните записвания са до 15 март, а цената е 1299 лева на човек в двойна или тройна стая“, сподели пред Bgtourism.bg Валентина Симеонова – управител на „Валенти 7“.

Маршрутът включва: София – Солун – Кутаиси-пещера Прометей – Батуми – Водопади на горна Аджария – Трабзон – Монастир Сумела – Канъон Мартвили – Кутаиси – Солун – София.  Трансферът от българската столица до летището в Солун е с автобус.

По време на екскурзията участниците имат възможност да се потопят в автентичната атмосфера на Грузия – да опитат от традиционната и вкусна грузинска кухня, да пийнат от ароматните местни вина, чача и коняк.

Предлагат се и допълнителни екскурзии – пещерата Прометей в Кутаиси, Каньонът Мартвили, Непознатата Черноморската Турция, Делфинариум, Дендрариум, който включва уникална колекция на повече от 5000 екзотични растения, езеро с розови фламинго, черни и бели лебеди, бразилски папагали, лемури и други. Подробна информация за екскурзията може да получите на телефон: 0879 59 55 92 или в сайта на туроператора ТУК.

Сподели публикацията