Туристите вече могат да събират дигитални печати при посещенията си на 100-те национални туристически обекта
Туристите вече могат да събират дигитални печати при посещенията си на 100-те национални туристически обекта
Slide
Slide
Slide
Slide

София. На над 50 туристически обекта в България вече са поставени табели, чрез които туристите може да получат дигитални печати чрез скaниране на QR-код, съобщиха от Българския туристически съюз. Припомняме ви, че на 25 септември т. г. Сдружение „Български туристически съюз“ и телекомуникационният оператор Yettel представиха проект за цифровизация на Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта”.

Мотото на иновативния проект е „Бъдеще за историята ни” и фокусът му е специално върху младите хора с навици всичко да бъде в телефона им. Това е реализирано чрез мобилното приложение на Yettel – първият оператор в България, който отваря мобилното си приложение за всички потребители в страната.

Приложението има версии на български и английски езици и в него са включени 176 обекта на 234 локации. За част от тях са създадени 10 видеоистории и 30 аудиоистории, като броят им в бъдеще ще расте.

Проектът дава възможност на почитателите на движението да получават дигитални печати, равностойни на събираните в хартиените книжки, чрез скaниране на QR-код от специални табели до обектите.

Сподели публикацията