Зарица Динкова: Важно е българският туризъм да се адаптира към променящите се глобални тенденции в пътуванията и работата
Зарица Динкова: Важно е българският туризъм да се адаптира към променящите се глобални тенденции в пътуванията и работата
Slide
Slide
Slide
Slide

Министър Динкова и община Белица преименуваха улица в Семково на “Номадско място”

Семково. „Важно е българският туризъм да се адаптира към променящите се глобални тенденции в пътуванията и работата, затова както аз, така и моят екип наблягаме изключително много на иновативния подход към туризма у нас“, заяви министър Динкова по време на церемонията по преименуване улица в Семково на „Номадско място“.

Инициативата е първа по рода си в света и демонстрира ангажимента на България към новите стратегии и развитието на тенденцията за дигитални номади. По този начин страната ни се позиционира като лидер в предлагането на уникални, адаптивни туристически преживявания, които отговарят на новия, модерен пътешественик.

Преименуването на улицата на „Номадско място“ е стратегическа стъпка за привличане на разнообразни, технологично осведомени и културно богати хора, което показва адаптивността на България към израстващите глобални тенденции в туризма. Създаването на центъра за споделено работни място и съжителстване – „Номадска Утопия: Коливинг Семково“, която се намира на адрес: “Номадско място 1”, служи като модел за бъдещи туристически проекти, които съчетават живота, работата и културния обмен.

На церемонията по преименуването на ул. „Номадско място“ участие взеха Ертен Анисова, председател на Комисията по туризма в парламента и Радослав Ревански, кмет на община Белица.

Сподели публикацията