Мария Григорова-Костова: Sun Spree Academy започва специализирани обучения в полза на туризма, водени от доказани професионалисти
Мария Григорова-Костова: Sun Spree Academy започва специализирани обучения в полза на туризма, водени от доказани професионалисти
Slide
Slide
Slide
Slide

Интервю с Мария Григорова-Костова – собственик и управител на Сън Сприй Холидейз

– Разкажете как се роди идеята за Sun Spree Academy и какви са плановете ви за развитие на Академията?
– Здравейте, казвам се Мария Григорова-Костова и съм собственик и управител на Сън Сприй Холидейз – туристическа агенция с повече от 20 години история. Идеята са създаването на обучителна Академия дойде от проблема, който цялата туристическа сфера и в частност аз изпитваме все по-силно – липсата на качествен и подготвен персонал. Реших, че трябва да се опитам да направя нещо, събрах малък екип съмишленици и започнахме работата по проекта в началото на 2023. Основната ни идея е да предлагаме специализирани обучения, водени от доказани професионалисти. Отне ни време, но вече можем да се похвалим с повече от 20 обучения, разделени в 3 Академии – Туризъм, Мениджмънт и Продажби, и 10 преподавателя. Идеята ни е да предлагаме различни форми на обучения – присъствено, дистанционно и хибридно. В момента стартираме с присъствени. Работим по пускане на 4-та форма, а именно video-on-demand обучения, която се надяваме да бъде достъпна за нашите клиенти през следващия месец.

– Разкажете повече за обученията в сферата на Туризма, които са част от портфолиото на Академията?
– За старта на Академията сме заложили на интересни и надяваме се полезни теми, водени от доказани експерти.
За първи път в България ще предложим първото цялостно обучение за Чатботовете и тяхната потенциална употреба в туристическата сфера. Водещ ще е Елица Стоилова, която е най-изявения експерт по темата.
На технологична тематика е и обучението Хотелът на Бъдещето, с водещ Александър Алексиев, човек, за който тайни в туристическата сфера няма.
Павлин Косев, един от най-добрите и най-награждаваните мениджъри на хотели ще сподели своя опит за Решения за намиране и поддържане на качествен персонал.
Вярваме, че много полезно за хотелиерите ще е обучението Преговорният процес между туроператори и хотелиери – техники и практики с водещ Пламен Раловски, професионалист с 40 годишен опит от двете страни на „барикадата“.
Десислава Димитрова ще ни представи изключително важната тема за Ценообразуване и продажби в Хотелиерството.
За хората от туристическите агенции сме подготвили също няколко теми. Волен Марков ще ни вкара в дълбините на Туроператорската и Турагентската дейност, както и какви са ползите от Туристическото застраховане. Как да разширим бизнеса си с корпоративни клиенти от гл.т. на Корпоративни пътувания и въздушен транспорт ще ни запознае Калоян Вангелов.
За това как да сме по-ефективни и успешни в организирането на събития ще ни представи Стоян Стоянов.
Това е част от програмата ни до края на годината.

– Коя е целевата група на вашите клиенти и каква е организацията на отделните обучения?
– Обученията, които сме включили в програмата до края на 2023 основно са ориентирани към Хотелиерството и Туроператорската дейност. Спрели сме се на преподаватели, които са доказани практици. Има обучения, които са за служители с натрупан опит, включително мениджърски. Подобни например са „Решения за намиране и задържане на персонал“ или „Преговорен процес Туроператори и Хотелиери“. Други са за служители в началото на своята кариера, като например Ценообразуване и Продажби в хотелиерството, Туроператорска и турагентска дейност. С тези примери искам да кажа, че целевата ни група за отделните обучения е различна. Вярваме, че основния ни клиент за вече обявените обучения ще е индустрията, т.е. собственици и мениджъри ще изпращат своите служители на подходящи за техните отговорности обучения при нас.
Самите обучения в присъствената си форма са едно или двудневни и се провеждат в София бул. Александър Малинов 23, Сити пойнт център, етаж 4. Всеки преминал успешно конкретното обучение получава сертификат. Повече информация може да се намери на нашия сайт.
Нека участниците в обученията да очакват реални казуси, примери, дискусии, игри.

– Какво да очакваме от Sun Spree Academy?
– Амбицирани сме да направим Sun Spree Academy институция за обучения специално в сферата на туризма. В тази връзка очаквайте от нас нови обучения, нови преподаватели и нови локации. За началото на следващата година планираме да организираме обучения в Бургас и Варна. На по-късен етап в Пловдив и Търново.

Сподели публикацията