Slide
Slide

Варна. “Хотелиерите в България се отказват от ол инклузива”, “Огромна промяна в хотелите у нас, отказват се от ол инклузива, защото…”, “Край на голямото плюскане: Хотелиери казват “чао” на ол инклузива”, “Нова тенденция в туристическия бранш: Хотелиерите у нас мясово се отказват от ол инклузива“. Тези заглавия обиколиха през последните две седмици в стил copy-paste водещи медии в България, а след това новината беше препечатана в международната преса. Този уикенд у нас пристигна тв екип от Румъния, за да интервюира родни хотелиери и лично да провери дали това е вярно, тъй като северните ни съседи основно търсят почивки, в които всичко е включено в цената.

Проверка на Bgtourism.bg установи, че не е вярно, че хотелиерите в България масово ще се откажат от ол инклузива. Става въпрос за малък процент или за единични случаи – най-вече висококатегорийни или градски хотели, които ще се откажат от популярната формула за изхранване.

Масово хотелиери по Северното Черноморие – Албена, Златни пясъци, Кранево, Каварна и др., където най-много туристи има от Румъния споделиха, че ще продължат не само да привличат туристи с ол инклузив, но и ще надградят тази система за изхранване.

Ето какво посочиха от ваканционно селище “Албена” за Bgtourism.bg: „Ваканционно селище „Албена“ не се отказва от пакетите на база All Inclusive, дори напротив. През 2023 година 6 от най-предпочитаните хотели в комплекса надградиха, преминавайки към разширената опция за Ultra All Inclusive, а единият от 5-звездните хотели Maritim Amelia, предлага ексклузивния Luxury Ultra All Inclusive.

В допълнение, и следвайки принципите за устойчиво развитие, вече анонсирахме за Сезон 2024 т.нар. Green All Inclusive, чиято основна задача е да бъде с лице, обърнато към чистата и запазена природа. Новата услуга събира в себе си всички постижения на комплекса в тази посока, а именно производството на възобновяема енергия от слънцето, задоволяваща над 50% от собствените нужди, доставката на повече от 60% от хранителните продукти от собствени ферми или регионални доставчици, преработването на хранителните отпадъци в биогаз, прилагането на принципите на кръговата икономика.
Нашият успех се крие в многообразието, което нашите гости намират в Албена. Това ни прави конкурентоспособни и едни от лидерите на пазара“.

”Трябва много да внимаваме какви послания даваме пред международната преса и партньорите ни. Не трябва да се генерализира и да излиза, че България се отказва или казва чао на тази популярна система за изхранване. Ол инклузив е търсена формула и хотелите ни в Кранево и Златни пясъци ще продължат да я предлагат и през 2024 г.”, сподели хотелиерът Андриан Димитров.

“Гостите ни от Румъния, България и другите европейски държави високо ценят и търсят качеството на нашия ол инклузив. През 2024 г. ще продължим с този вид изхранване”, заяви мениджърът на Топола Скайс край Каварна Добромир Вълев.

Ето какво каза и Димитър Димитров, собственик на Спа хотел Сириус бийч в Св. св. Константин и Елена: “Ние, като целогодишен Спа хотел, не можем да се откажем от инклузива, което е спецификация за групите туристи почиващи при нас, както и за балнеологията.
Св. св. Константин и Елена е комплекс, който не е толкова застроен със заведения, а има голяма зелена зона и търсенето на нашите туристи е хранене на инклузив и ние ще продължим да го удовлетворяваме.

Като трети аргумент можем да посочим, че нашият хотел разполага с 2 All inclusive ресторанта – основен ресторант и скай ресторант на 9 етаж на хотела с гледка към цялото северно черноморие, имаме и ресторант Кораба, предлагащ а ла карт хранене за риба и рибни деликатеси най-вече, така че можем да задоволим и най-претенциозните вкусове на туристите.

И последен, но не по важност аргумент, договорите за предстоящия сезон 2024 са вече разписани и хотелите са в продажба на база All inclusive. Това е предпочитаният пакет за 4-звездни хотели, както и за нашия, който вече 21 год. работи и ще продължава да работи на този принцип”.

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA