Slide
Slide
Slide
Slide

Св. св. Константин и Елена. „Курортът „Св. св. Константин и Елена“ задава новите тенденции за развитие на бранда „Дестинация България“ като целогодишна дестинация за здравен туризъм. Поздравявам „Св. св. Константин и Елена“ и в частност Aquahouse hotel & SPA за присъединяването към портфолиото на Ensana – водещ европейски оператор на медикъл спа хотели. Следя развитието на курорта като потребител и като професионалист. Мога да посоча, че в България Ensana намери своя партньор в правилното време и на правилното място. Новото лице и развитието на курорта дава възможност на България да има самочувствие на европейската сцена и да кажем на висок глас, че има какво да покажем“, заяви в онлайн включване от Баден-Баден председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на Европейската СПА асоциация д-р Сийка Кацарова по време на 16-ия Черноморски туристически форум, който днес и утре се провежда в курорта.

Кацарова посочи, че през годините курортът „Св. св. Константин и Елена“ показа устойчивост при развитието на дестинацията. Тя открои направените инвестиции както в областта на инфраструктурата, така и в Медикъл/СПА туризма. Това позволява на заетите в индустрията да могат целогодишно да бъдат ангажирани. Курортът е показал и социална ангажираност с отварянето на термалния комплекс Аквахаус.

Сийка Кацарова открои иновативни програми на курорта, свързани във времената след Ковид-19, които се прилагат в съвременна и модерна база. По време на своето развитие „Св. св. Константин и Елена“ е награждаван от Европейската СПА асоциация през 2018 г. за най-иновативна концепция в областта на СПА туризма, припомни експертът.

„Наградата е изключително престижна и ЕСПА я присъжда на проекти, които прилагат изцяло нови подходи към използването на минерална вода и природни ресурси, разработват изцяло нови услуги, терапии и програми за подобряване на общия тонус на организма, прилагат и подобряват най-добрите методи и решения за здраве, сила, енергия и красота. Тази година „Св. св. Константин и Елена“ е кандидат за отличието на ЕСПА за най-иновативна СПА дестинация, а призьорите ще бъдат обявени на официална церемония в Карлови Вари в началото на октомври“, добави Кацарова.

Св. св. Константин и Елена е домакин на двудневен черноморски туристически форум

Тя е убедена, че развитието на курорта ще продължава във възходяща линия по отношение в полза на здравето на хората, а с идването на Енсана България ще получи нов вид възможности. Кацарова очаква чрез лоялната програма на Енсана страната ни да бъде преоткрита от хора, които търсят целогодишен и качествен продукт, който е свързан с бранда. Това ще бъде и част от поредната стъпка, с която страната се ребрандира като целогодишна организация за целогодишен здравен и качествен туризъм.

Сийка Кацарова отправи специални поздрави към Медицински университет – Варна, тъй като именно работата в синхрон между академичната част и бизнеса дава добри резултати и превръща дестинацията ни в конкурентна пред света.

„Важно е всички да продължим да вървим заедно при развитието и оформянето на новото лице на курорта“, сподели Елена Косева – изпълнителен директор на акционерното дружество на „Св. св. Константин и Елена“. Тя открои ролята на партньорите и благодари за подкрепата на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, на Германо-Българската индустриално-търговска камара, на Икономически университет – Варна, на Медицински университет – Варна, на ЕСПА, както и за институционалната подкрепа на Министерството на туризма и на община Варна. Косева припомни за успеха, който България постигна за работа с немските здравни каси и надграждането на програмата в момента и с други държави, като отдаде това и на личната ангажираност на д-р Сийка Кацарова, д-р Митко Василев и г-жа Кармен Щрук.

Сподели публикацията