Slide
Slide

Берлин. България е в Шампионската лига на СПА туризма в Европа. Това заяви д-р Сийка Кацарова – вицепрезидент на Европейската СПА асоциация и председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм по време на workshop в първия ден на ITB Berlin – най-голямото международно туристическо изложение в света. Форумът се проведе под патронажа на министъра на туризма Зарица Динкова.


На събитието присъстваха журналисти от европейски медии, включително и от най-голямата специализирана медия за туризъм в Гeрмания fvw, представители на бутикови компании, специализирани в областта на здравния туризъм Fit Reisen и Spa Тravel, от застрахователните компании IKK Берлин Бранденбург и BKK, експерти и водещи инвеститори от туристическия бранш в България.
Кармен Щрук – официален представител на BUBSPA в Германия, презентира възможностите за здравен туризъм в страната ни, новостите в програмите, свързани с профилактика и превенция, за които германските здравни каси реимбурсират.
Чила Мезоси – главен секретар на ЕСПА, отличи бързата и точна диагностика от специалистите в България, квалифициран персонал, чудесна база и богатите възможности за туризъм извън хотелите в България.

На събитието присъстваха Н.Пр. Григор Порожанов – посланик на България в Германия, проф. Мариела Модева – съветник на министъра на туризма, представители на “Пампорово” АД, “Албена” АД, Грифид Хотели, Dentaprime и др.

Сподели публикацията