Slide
Slide

Шабла. Девет отбора се включиха в кулинарната надпревара за приготвянето на най-вкусна рибена чорба в Шабла. Първото място спечели Морски клуб “Портус Кариа”. Инициативата днес е част от първото издание на Празника на рибената чорба на площада пред Народно читалище „Зора 1894 г.“ в черноморското градче в Североизточна България. Събитието е посветено на Никулден – на рибарите и техния древен занаят.

Ресторантьори и домашни майстори демонстрират своите готварски умения в кулинарното състезание, в което журито е състав: Мария Жекова – MasterChef на България и водещ на кулинарното предаване „Вкусът на България“, Филип Спасов – финалист в Hell’s Kitchen България и БАКХУС посланик за североизточна България, както и Евтим Стоянов – участник в MasterChef България, 2023 г.

Снимка Морски клуб “Портус Кариа”


Водещ на празника е Паскал Паскалев – 2 пъти полуфиналист в „България търси талант“.

Площадът пред Народно читалище „Зора 1894 г.“ е притегателен център в съботния ден за местните жители и гостите на община Шабла, търсещи повод да общуват и да се забавляват.

Участниците в съпътстващата програма повдигат настроението с музикални и танцови изпълнения.

Сподели публикацията