Влак с парен локомотив ще пътува до Казанлък за Празника на розата
Влак с парен локомотив ще пътува до Казанлък за Празника на розата
Slide
Slide
Slide
Slide

Казанлък. БДЖ и Община Казанлък организират специално пътуване с влак с парен локомотив за посетителите на Празника на розата в града на 31-ви май в петък по маршрута Филипово – Карлово – Казанлък.

Избралите да се разходят до Казанлък с този влак ще имат изключително рядката възможност да пътуват с парния локомотив 03.12, който е истинска легенда в историята на България, дълбоко свързана със съдбоносни събития около семейството на цар Борис III. Aтракционният влак ще потегли от гара Филипово в 09:35 ч. и ще пристигне в гара Казанлък в 12:10 ч.

След пристигането в гара Казанлък пътуващите с влака ще имат достатъчно време да се разходят и да усетят атмосферата за Празника на розата. За гостите на града в музея на розата, разположен в наситения с розов цвят парк „Розалиум“, ще има специално организирано творческо ателие за децата. Любителите на хапването могат да посетят и фестивалът на балканската култура и кулинария, който се провежда на стадион „Севтополис“.

Преди отпътуването на специалният влак от Казанлък на гарата ще започне и концерт на популярни български групи, което е част от пътуващия фестивал „Концерти на гарата“. Композицията с парен локомотив ще тръгне от гара Казанлък обратно към гара Филипово в 15:30 ч., където ще пристигне в 18:35 ч. И в двете посоки влакът ще има половин часов престой в гара Карлово, което ще е подходящо време за снимки с парния локомотив в подножието на Балкана.

Цената на билета за пътуване в двете посоки Филипово – Казанлък – Филипово е 45 лв. с включено запазено място, като за всички деца до 10 годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.

Билети за този влак могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, както и онлайн през системата за онлайн резервации и билетоиздаване на https://bileti.bdz.bg/.

Сподели публикацията