Община Костинброд вече има свое туристическо лого
Община Костинброд вече има свое туристическо лого
Slide
Slide
Slide
Slide

Костинброд. Община Костинброд вече има свое туристическо лого, което отправя силно послание към всички жители и гости: Костинброд – “Кръстопът на история и бъдеще”.

Идеята за разработване на туристически бранд на община Костинброд е заложена в разработената и одобрена Програма за развитие на туризма в Общината за периода 2020-2024 г., съобщиха от общинската администрация.

Основната цел на проекта е да се представи по атрактивен и креативен начин многообразието от културни и природни дадености, да се стимулира развитието на местния бизнес и инвеститорския интерес! Да се насърчи съвместната работа между институции, местни общности и бизнес.

Снимки FB Община Костинброд

В периода 2020-2021 г. е проведено цялостно предварително проучване сред населението. Още първите резултати от проучването показаха, че нагласите за развитие на туризма в община Костинброд са впечатляващо положителни.

45% от анкетираните смятат, че туризмът е една от перспективните посоки на развитие на региона.

Комбинацията на символите слънце и петел – безспорни фаворити, са символи, изконно свързани с историята на град Костинброд и региона.

Посланието „Кръстопът на история и бъдеще“ отразява напълно многообразието от малко известни културни и природни дадености, провокира любопитство, любознателност и приключенски дух в туристите, като стимулира интерес към изследване на тази дестинация. От важните римски пътища до настоящите и бъдещи модерни транспортни връзки, Костинброд е кръстопът на древна история и бъдещ прогрес!

Акцент в надписа е буквата “Т”, символно оприличена на оброчните кръстове, с каквито общината разполага в изобилие, показвайки приемственост и традиция.

Логото е стимул за развитие на разнообразни туристически продукти, което ще постави района на туристическата карта на България, ще привлече допълнителни ресурси и в крайна сметка ще бъде сериозен фактор за общото състояние на дестинацията.

След откриването на модерния информационен център на община Костинброд, пред общински съвет- Костинброд и ръководството на община Костинброд експертите в областта г-жа Десислава Алексова и г-жа Вихра Огнянова представиха презентация с цялостната визия на бранда и неговото приложение!

В предходната седмица много от спирките на автобусния транспорт бяха брандирани с новото лого и послание. На различни места в общината са поставени, възстановени или ще бъдат поставени табели с новото лого!

Важно е да се подчертае, че новият бранд за разлика от официалния герб на общината ще може да бъде използван напълно свободно и безплатно от всички търговци, търговски обекти,предприятия, фабрики, фирми и организации, опериращи на територията на община Костинброд! Логото и посланието ще бъдат ЗАПАЗЕНАТА марка на община Костинброд!

Насърчаваме всички да го използват в своите бъдещи дейности!
Всеки, който желае ще може да получи и файлове с цветовите варианти след запитване на официалната електронна поща на община Костинброд!

Костинброд е град с богато историческо минало, но също така се развива с изключителни темпове!

В последните години ясно се вижда и усеща цялостна визия за прогрес. Костинброд е кръстопът на история и бъдеще!

Сподели публикацията