Възпитаниците на гимназиите по туризъм ще имат дигитално учебно помагало по професионален чужд език
Възпитаниците на гимназиите по туризъм ще имат дигитално учебно помагало по професионален чужд език
Slide
Slide
Slide
Slide

София. ОБТ участва в конференция „Професионален чужд език за подготовката на ученици от професионалните гимназии по туризъм”, която се проведе в столичния хотел „Рамада” в края на тази седмица. Тя се организира от Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България, с които ОБТ има утвърдени партньорски взаимоотношения.

Участниците във форума от България, Словения, Хърватска и Сърбия споделиха опит за международните практики за преподаване на чужд език в професионалните учебни заведения.

Павлина Илиева, председател на УС на ОБТ, говори пред аудиторията за търсенето на кадри и предизвикателствата пред туристическия сектор.
По време на конференцията бе представено дигитално учебно помагало по професионален чужд език, който възпитаниците на професионалните гимназии по туризъм ще ползват.

Помагалото по английски език е продукт на проект ProTourism, който се реализира в контекста на търсенето на умения в туристическия сектор в страните от Балканите. Неговата цел е да повиши дигиталните и професионалните компетенции на учителите и езиковите умения на учениците.

Партньорството на ОБТ с Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България е част от стратегията на Сдружението за издигане имиджа на туроператора и туристическия агент и добавянето им в Списъка за професионално образование и обучение.

Текст и снимка FB ОБТ

Сподели публикацията