Slide
Slide
Slide
Slide

Добре дошли на едно незабравимо пътешествие в света на аромата и вкуса! С този поздрав през летния сезон 2023 винарната посрещна няколко хиляди души, от които голяма част с предварителна резервация – чрез тур оператор, платформата на Tripadvisor/Viator, Gifto и др. Летният сезон на Черно море е перфектното време да разкриете всичко, което предлага DiVes Winery, а именно три невероятни тура, които превърнаха почивката на много български и чуждестранни туристи в истинско удоволствие:

  1. Исторически тур

Винарната е разположена на исторически хълм Симеонова могила, свързан с една от най-епичните битки в нашата история: Битката при река Ахелой от 20 август 917 г. Цар Симеон Велики е ръководил битката именно от мястото, на което се намира винарната, затова местността носи името „Симеонова могила“. Водени от опитен гид, посетителите се запознават с историята на битката и паметника „Окото на победителя“.

2. Арома дегустация на лавандула

Винарната Ви предлага уникален шанс да се потопите в света на 5 сорта българска висококачествена лавандула и чрез специална техника да се насладите на чистите и нежни аромати, които всеки отделен сорт носи. Тази атракция несъмнено развълнува сетивата на нашите гости през месеците юни, юли и началото на август и обогати познанията им за растението и неговия произход. Невероятните снимки на лавандуловите тераси на фона на морето допълват преживяването.

3. Винен тур – винена дегустация

От близо 10 години винарната развива своя Винен и исторически тур и се утвърди като предпочитана дестинация за винени посещение в региона на Несебър и Слънчев бряг. Този успех се дължи на изключителните вина медалисти, които се отличават с богат вкус и качество, и на гостоприемството на екипа на DiVes Winery, който представя основните практики в производство на вина. По време на тура посетители се учат как да оценяват виното в съчетание с подбрани храни, следвайки Food&Wine Pairing концепцията.

Винарната се гордее не само със завоюваните над 85 международни медала и отличия от най-престижните винени конкурси като Decanter World Wine Awards, Mundis Vini, Concours Mondial de Bruxelles, Винария и др., но и многобройните отзиви на нашите туристи, които са най-добрата оценка за нашата услуга.

Летният сезон завърши с най-важното събитие за една винарна, а именно гроздобера – от огромно значение за нас, защото е кръстопътят, на който започва цялата производствена верига на вината. Винарната с гордост обявява, че разполага със собствени лозя, където грижливо се отглеждат 5 различни винени сорта грозде: мускат, совиньон блан, памид, мерло и каберне совиньон. Винарната разполага с модерна техника и технологии, които спомагат работата на опитния екип от технолози и техник-винари. Екипът проявява 100% ангажираност като се грижи за всеки детайл, за да създаде изключителни вина с много любов.

За периода май – септември всеки ден дегустациите се предлагат на 4 езика: български, английски, немски и руски. През периода октомври – април винарната ще предлага дегустации и турове в рамките на работното време на екипа – от понеделник до петък до 16 ч на български и английски език. Дегустациите се извършват с предварителна резервация.

Очакваме Ви с нетърпение, готови да споделим нашия невероятен опит. Резервирайте Вашето винено приключение директно на посочените координати:

Василена Рангелова, тел. 0883338938, email: marketing@divesestate-bg.com

Димитър Рангелов, тел. 0889945708, email: manager@divesestate-bg.com

Уеб сайт: https://divesestate-bg.com/bg/

Facebook: https://www.facebook.com/DiVes.winery

Instagram: @Diveswinery

Сподели публикацията