Египет/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

София. Йордания и Египет си остават две основни кътчета за почивка по бреговете на Червено море, където всеки един може да се наслади на слънце, плаж и безкрайно разнообразие от цветни рибки и пъстри корали. Но дали тези дестинации остават безопасни, въпреки събитията в околните държави?

Днес отговор на този въпрос дава Мартина Найденова – маркетинг мениджър на туроператор Абакс: „Категорично, да! Както Египет, така и Йордания предлагат стабилни политика във връзка с туризма, като остават устойчиви и спокойни дестинации за почивка през този сезон. Вече имахме полет до Египет през януари, който протече по стандартните процедури за безопасност в страната, а туристите не усетиха и капка притеснение за безопасността и сигурността си.“

Въпреки конфликта в Израел, от туроператора споделят, че интересът към Египет и Йордания е дори по-голям от този през предишния сезон.

„Туристите ни избират между два варианта за бягство от студа тук“ – допълва Найденова – едни залагат на почивка в курортните зони на Египет – Хургада, Шарм ел Шейх и Марса Алам, а други предпочитат да опознаят повече от историята и забележителностите на държавите. Именно за тях имаме и обиколни програми – Египет от А до Я, Перлите на Египет – Кайро и Хургада и Йордания от А до Я.“

За спокойствието на всички туристи, от Абакс предлагат настаняване в подбрани и доказали се с времето хотели, директен чартърен полет, отлично подготвени екскурзоводи и обслужване без конкуренция.

Сподели публикацията