Албена ще отбележи своята 54-годишнина на 24 август

Албена. Точно 10 дни остават от т.нар. пиков летен сезон във ваканционно селище „Албена“, който приключва на 24 август. След това до около средата на септември курортът навлиза в т.нар. висок сезон. Тенденцията от последните вече няколко години е целият септември да бъде изключително топъл и слънчев, идеален за ваканция на морето.

Още в началото на август от ваканционно селище „Албена“ анонсираха своята Last Minute оферта за ваканция в Албена, предоставяща 10% намаление за 22 от най-атрактивните си хотели. Предложението се радва на изключително голям интерес и местата за някои от тях вече са заети. Повече информация за специалната оферта може да бъде намерена в секция „Оферти“.

Предложението „Златните 60+“ дава големи намаления за гости в златната възраст от 60+ години. „Имаме много добра обратна връзка за него, затова само преди няколко дни разширихме обхвата, добавяйки нови периоди и нови хотели, за да можем да отговорим на търсенето“, споделят от комплекса пред Bgtourism.bg.

Средната цена за ваканция на 4-членно семейство зависи изцяло от избраната категория хотел, неговата локация и конкретен период от месеца. Например, 4-членно семейство ще заплати по около 375,00 лв./ден на база закуска и вечеря в 5-звездния Maritim Hotel Paradise Blue. 225,00 лв./ден за 4-членно семейство е цената за All Inclusive в крайбрежния Kaliakra Beach 4*. При същите условия, но на база Ultra All Inclusive, семейството може да отседне в 4-звездния Calimera Ralitsa Superior срещу приблизително 220,00 лв./ден.

Световната футболна легенда Христо Стоичков посети Албена

Водещ за Албена остава българският пазар. „И през този година много от нашите сънародници избраха родното Черноморие за лятната си ваканция, а Албена ги привлече на първо място с огромния плаж, със спокойствието, чистотата, запазената природа, високото качество и конкурентна цена. При нас почиват много гости от Румъния, което е типично за ваканционните комплекси от Северното Черноморие. Силно възстановяване наблюдаваме на пазар Германия, което отдаваме на активната ни рекламна политика с местна рекламна и ПР агенция. Напълно се завърнаха гостите от Скандинавия, който е един от перспективните пазари. Централна Европа и държавите от Бенелюкс също показват динамика. Пазар Франция се възстановява, но не с толкова силни темпове“, посочват още от „Албена“ АД пред Bgtourism.bg.

На 24 август Албена ще отбележи своята 54-а годишнина. По традиция в деня на своя рожден ден ваканционно селище „Албена“ отправя комплименти към своите гости с празнични вечери в хотелите, тематична дневна анимация и други забавни прояви. Кулминация е вечерният и напълно безплатен концерт, на който през тази година е поканена звездата на българската музикална сцена Стефан Вълдобрев. Ще има и други изненади за гостите на комплекса, които допълнително ще бъдат обявени.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA