Slide
Slide

София. Норвежкият авиопревозвач Norwegian Air Shuttle обяви, че стартира полети между София и Осло. Те ще започнат от 24 юни 2023 г. и ще се изпълняват два пъти седмично – в сряда и събота. В сайта на авиокомпанията са пуснати билетите за продажба.

Програмата ще продължи до 28 октомври. Продължителността на полетите ще е 3 часа и 5 мин. Авиокомпанията е изпълнявала полети до Варна и Бургас.

Norwegian Air Shuttle е нискотарифен превозвач, който използва името на марката „Norwegian“ и е базиран в столицата Осло, Норвегия. Авиокомпанията предлага високочестотни вътрешни полети в рамките на Скандинавия и Финландия и до бизнес дестинации като Лондон, както и до ваканционни дестинации в Средиземно море и Канарските острови.

Norwegian Air Shuttle е основана през 1993 г. и е третият по големина нискотарифен превозвач в Европа след easyJet и Ryanair и оперира над 400 маршрута до повече от 145 дестинации.

„Скандинавието е стратегически регион за развитието на летище София и има сериозен пазарен потенциал, който очакваме скоро да бъде разпознат и от други авиопревозвачи. Правим поредна стъпка към разширяване на полетната мрежа и сме оптимисти за 2023 г.”, каза Хесус Кабайеро – изпълнителен директор на летище София, по повод обявяването на новата линия.

„С повече маршрути и с повишена полетна честота вече сме добре подготвени за потребителското търсене за пътувания до Норвегия през предстоящия летен сезон. Очакваме с нетърпение да посрещнем пътниците на борда и да ги отведем към красивата София, както и да летим по обрания път, за да покажем на българите Осло, столицата на Норвегия“, това каза Магнус Томе Маурсунд – изпълнителен вицепрезидент „Полетна мрежа, ценообразуване и оптимизация“ на Norwegian.

Сподели публикацията