Ресторантът Nobu в Доха/Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. Популярният бранд за хотели, ресторанти и резиденции – Nobu Hospitality, базиран в Съединените щати, обяви разработването на своите първи два проекта, които ще бъдат реализирани в България, съобщават от компанията. Имотите Nobu Hotel and Restaurant Sofia и Nobu Hotel and Restaurant Varna – са собственост на инвеститора в недвижими имоти BSPF Bulgaria и на местния хотелски оператор GHV-Dolphin.

Nobu Hotel and Restaurant Sofia ще украси сърцето на една от най-старите столици в Европа. Хотелът ще се намира в историческа сграда в близост до Народен театър „Иван Вазов“ и ще бъде заобиколен от бутикови търговски, художествени галерии и водещи исторически забележителности.

Ивайло Лефтеров е бил съветник на собственика, Делойт като финансов съветник, а „Пенков, Марков и съдружници“ като юридически съветник на собственика във връзка със сделката. Пол Хейстингс е бил юрисконсулт на Nobu Hospitality.

Основана през 1994 г. от Нобу Мацухиса, Робърт де Ниро и Меир Тепер, Nobu Hospitality открива първия си хотел през 2013 г. в Лас Вегас. Портфолиото на марката вече включва 38 хотела и 12 проекта за резиденции по целия свят.

Сподели публикацията