София. Над 2,3 милиона пътници са летели от и до България през 2023 г. с Wizz Air – най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа.

България е сред основните пазари за Wizz Air и ние постоянно се стремим да разнообразяваме мрежата си, за да предложим на нашите клиенти още по-достъпни възможности за пътуване. Благодарни сме на летищата в България за успешното ни партньорство през всичките тези години, за нас беше голямо удоволствие преди седмица да отбележим 25 милиона пътници от и до България от началото на дейността на авиокомпанията в страната“, заяви пред Bgtourism.bg Тамара Никифорова – мениджър Корпоративни комуникации в Wizz Air.

5-те най-интересни дестинации в мрежата на Wizz Air, които да посетите през август и септември

„Въпреки предизвикателствата, пред които бяха изправени всички авиокомпании като стачки и затворени летища през юли, Wizz Air има изключително високи резултати през месец август – през първите три седмици авиокомпанията отчита 99,85 % успешно оперирани полети. Това се равнява на 2 отменени полета поради ограничени времеви слотове от общо над 1 300″, допълват от авиокомпанията пред Bgtourism.bg.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA