Slide
Slide

Организацията на автори и композитори подписа споразумение с бизнеса за нов петгодишен период

София. От днес организацията на автори и композитори Музикаутор стартира кампания за авансови плащания за лицензиране на заведения, хотели и търговски обекти. Те ще имат възможност да получат музикален лиценз по ставки, отчитащи инфлацията и договорени с представителната браншова организация – Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Така собствениците на обекти ще могат да ползват отстъпка от 10% върху лиценза при плащане до 28 февруари на календарната година, за която се отнася. Зимните обекти също могат да ползват отстъпка за предстоящия сезон, ако платят до 31 декември.

Кампанията за авансови плащания започва, след като Музикаутор и БХРА подновиха действащото от 2011 година досега споразумение. То гарантира на членовете на БХРА, че ще ползват браншови отстъпки и в следващите пет години, като се стремят към повишаване броя на лицензираните обекти в страната и към защита интересите на правоносителите, чиято музика носи добавена стойност за туристическия и търговския бранш.

Споразумението продължава дългогодишното ползотворно сътрудничество, основаващо се на доверие и предвидимост в отношенията между двете организации. То бе демонстрирано и на проведените на 29 ноември 2022 г. в София Годишни награди на БХРА за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта, на които Музикаутор за пореден път получи признание за най-добър партньор.

Сподели публикацията