Slide
Slide
Slide
Slide
Велико Търново. Новата част на Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов“ бе официално открита днес, съобщиха от Регионалния исторически музей във Велико Търново.
От 29 април до 24 май т.г. музеят ще приема посетители безплатно. За учениците от Велико Търново входа ще е свободен до края на учебната година и ще има уроци по история по график.
Лентата на разширената експозиция прерязаха зам.-министърът на туризма Мариела Модева, кметът на Велико Търново Даниел Панов, областният управител Георги Гугучков, председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, директорът на РИМ-Велико Търново Иван Църов и скулпторът Борис Борисов, ръководител на екипа изработил новите 37 фигури в музея.
Снимки FB Регионален исторически музей – Велико Търново
Битката при Клокотница, сцени с Йоан Кукузел и от Лондонското Четвероевангелие с цар Иван Александър, превземането на Търново от турците, пазар и още интересци сцени са представени, чрез фигури, стенописи и диорами в новата част.
Разширението на музея е по проект на Община Велико Търново с европейско и национално финансиране, съобщиха на пресконференция преди откриването зам.-кметът Нейко Генчев и инж. Цанко Бояджиев, ръководител на проекта.
Сподели публикацията