Slide
Slide

София. Министерството на туризма публикува втори брой на специализирания информационен бюлетин, чрез който представя културни събития в туристическите райони на страната.

Бюлетинът „Култура на фокус“ е изготвен от Министерството на туризма със съдействието на Организациите за управление на туристическите райони (ОУТР) и ще се публикува веднъж месечно. Предоставянето на актуална, достъпна и подходящо синтезирана информация ще отговори на нуждите на потребителите на туристически услуги в страната – това са всички пътешественици и туристи, които търсят основните по-значими събития от културния календар.

Вторият брой на специализирания бюлетин на МТ за културните събития за тази година е публикуван в новата секция „Култура на фокус” на сайта на министерството – https://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/byuletin-kultura-na-fokus/byuletin-kultura-na-fokus-22023

Акцент във втория брой са множеството събития, посветени на отбелязването на 150 години от гибелта на Васил Левски и преклонение пред подвига и саможертвата на Апостола.

Сред важните за туризма събития е международното туристическо изложение ВАКАНЦИЯ & СПА – най-голямото туристическо изложение в България. То ще се проведе в периода 15-17 февруари в Интер Експо Център – София за 39-ти път. Традиционно изложението се организира под егидата на Министерство на туризма и привлича участници от страната и чужбина.

Представената информация, която във втория брой е за събития през месец февруари, не е изчерпателна. Възможно е да настъпят промени в датите на някои от посочените събития, поради което информация за точните дати на провеждане може да се получи и от организаторите.

За да се абонирате за получаване на новия специализиран бюлетин на Министерството на туризма „Култура на фокус“, е достатъчно да изпратите писмо в свободен текст с посочен актуален електронен адрес за връзка с Вас на e-mail: press@tourism.government.bg.

Сподели публикацията