Slide
Slide
Slide
Slide

Пампорово. Министърът на туризма Зарица Динкова отличи топ сноубордистите в първия ден на Световната купа по сноуборд в Пампорово, която се организира и провежда под патронажа на Министерството на туризма. Стотици фенове на зимните спортове бяха на писта „Стената“, за да подкрепят родния и световен сноуборд елит.

Състезателите се изправиха пред сложни метеорологични условия и труден терен, което направи успеха на финалистите още по-значим.

По време на официалната церемония по награждаване министър Динкова подчерта, че подобни събития не само предлагат вълнуващи спортни моменти, но и са от ключова роля за насърчаването на туризма в България. Това е и един от начините страната ни да бъде представена като привлекателна дестинация за любителите на зимните спортове, а провеждането на Световната купа по сноуборд в Пампорово нарежда страната ни сред предпочитаните места за зимен туризъм в Европа и света.

Министър Динкова връчи и наградата на Радослав Янков, който с майсторство и ентусиазъм зае заслужено място сред световния елит на сноуборда, като се класира на трето място. „Този успех е повод за гордост за нашата страна и засилва уважението към българските спортисти в световен мащаб“, заяви Динкова.

Чудесен успех за Радослав Янков, българинът взе медал на родна земя

Тя отправи благодарности към всички участници, организатори и спонсори, като подчерта ангажимента на правителството към развитието на спорта и туризма в България.

Сподели публикацията