Slide
Slide

Албена. Над 500 участници се включиха в започналия днес XXV Международен фестивал по тенис на маса „Албена 2023“ в едноименния курорт. Състезателите и гостите са от 4 континента, а проявите в спортната зала ще продължат 12 дни, съобщи за Bgtourism.bg организаторът Стефан Георгиев.

В програмата са предвидени индивидуални турнири за ветерани в 6 възрастови групи, открити индивидуални майсторски турнири за мъже и жени „Албена Опън“, както и двойкови турнири за ветерани в две възрастови групи и открит майсторски турнир. Тези турнири ще приключат в неделя – 30 юли, когато ще се изиграят финалните срещи. След това – от 17 часа, ще започне открития международен тренировъчен лагер. От 3 до 6 август е XI издание на Международния младежки фестивал, който събира състезатели в три групи от 9 до 19-годишна възраст.

Международният форум е уникален, защото събира във ваканционното селище привържениците на един от най-популярните спортове в света от 9 до 90-годишна възраст.

Организаторите на фестивала от спортен клуб „Дама купа“ са осигурили безплатен вход за всички зрители в спортната зала и канят любителите на тениса на маса от цялата страна, за да се насладят на изявите на едни от най-добрите млади и стари звезди в този спорт.

Сподели публикацията