Slide
Slide

Кристиан ИВАНОВ
София. Победителката от популярното състезание „Мастършеф 2023“ Марианна Александрова донесе магията на Източна Азия в столичния хотел „Интерконтинентал“ с меню от висшата кулинария на специална вечеря за ценители.

Изисканото събитие в ресторант „Флорет“ се превърна в чудно пътуване през времето, преминало през отминали романтични епохи и докоснало най-съвременните тенденции в готвенето. Гостите, сред които блестеше и естрадната звезда Силвия Кацарова, опитаха ястия с автентичен вкус и научиха интересни подробности за историята и културата на страните, вдъхновили авторското меню на Марианна Александрова.

Естрадната легенда Силвия Кацарова (в средата) беше сред гостите

Шеф готвачът представи всяко едно блюдата с любопитна презентация и с готовност отговаряше на всеки един въпрос. Студеното  предястие включваше  мозайка от коджи лаврак, поднесена с уасаби-авокадо крем и маринована краставица.

Студеното  предястие включваше  мозайка от коджи лаврак, поднесена с уасаби-авокадо крем и маринована краставица

Последва топло предястие – мисо-буябес супа, поднесена с поширана сфера от скариди, което подготви гостите за кулминацията на вечерта.

Топлото предястие – мисо-буябес супа, поднесена с поширана сфера от скариди

А именно основното ястие в менюто: катцу свинско филе, поднесено с ръчно приготвени нудълс матча, емулсия с юзу, редукция със соев сос и едамаме.

Основното ястие в менюто: катцу свинско филе, поднесено с ръчно приготвени нудълс матча, емулсия с юзу, редукция със соев сос и едамаме

Екзотични коктейли  придаваха допълнителен цвят и настроение, а финалния щрих на запомнящата се вечер беше положен със свеж  десерт –  матча тирамису.

Екзотични коктейли придаваха цвят и настроение на вечерта

„Всяко едно ястие е приготвено с много внимание, подбрани продукти и любов – сподели Марианна Александрова. – Вярвам, че вкусовете на Източна Азия ще оставят своя отпечатък и в кулинарната култура на българите.“

Гостите се насладиха на незабравима вечер
Сподели публикацията