Ардино. Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан съобщи, че е изпратил геодезисти и екип от общината до късноантичната и средновековна крепост „Патмос“ при устието на река Боровица, разположена в землището на село Стар читак.

„За този район ще разработим концепция за развитието на туризма. Днес даваме началото за изграждането на туристическа инфраструктура. Идеята ни е първо да изградим лифт за достъп до крепостта. Мисля, че това ще даде много голям тласък за развитието на туризма в региона“, заяви Изет Шабан.

Кметът проведе традиционната си месечна работна среща с кметовете и кметските наместници на населени места. В нея участие взе и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям.

В началото инж. Изет Шабан запозна кметовете и кметските наместници с Програмата на третото издание на „Дните на Ардино 2023“ и „Фестивал на чистите храни от Родопите“. Събитието ще се проведе под патронажа на кмета инж. Изет Шабан от 7 до 13 август. Празничната програма е наситена с изключително разнообразни културни, образователни, спортни и кулинарни събития.

Кметът Изет Шабан отбеляза, че през летните месеци в повечето населени места се организират традиционните селищни празници и мевлиди, които събират хората на едно място. „Нека до края на седмицата да изготвим план-график за провеждането им. Мевлидите са нашите културни традиции и ни сплотяват и обединяват“, заяви Изет Шабан.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA