С изложба на икони и гмуркане откриват сезона на остров “Света Анастасия”
С изложба на икони и гмуркане откриват сезона на остров “Света Анастасия”
Slide
Slide
Slide
Slide

Бургас. Първата музикална проява на Държавна опера – Бургас на о. „Света Анастасия“, включена в програмата „Купон на Острова“ 2023, е концертен спектакъл, обединил изисканата красота на мюзикъла, джаза, тангото и други популярни жанрове – на 14 юли от 21.00 часа на живописната открита сцена край морския бряг на единствения населен остров по Черноморието. Събитията от „Купон на Острова“ за доказали притегателната си сила и всеки път островната сцена се оказва твърде тясна да побере всички желаещи да преживеят усещането за съчетания на музика, романтика и неповторим залез над морето.

И предстоящият концерт не прави изключение – поради големия интерес, днес се отпуска допълнителен кораб, който ще тръгне от Магазия 1 на Морска гара – Бургас в 19 часа, освен планираното отпътуване в 20 часа.

Именитите и обичани от публиката певци Еделина Кънева и Орлин Павлов, многократно са били солисти на различни успешни проекти на Бургаската опера. Звездните солисти ще пеят отново петъчната островна вечер с оркестъра на Държавна опера – Бургас, под диригентството на Левон Манукян, заедно с Иво Дуков – пиано и Димитър Желев – ударни, ще запеят в тоналността на лятото стилно подбраните песни на концертния спектакъл “Не си отивай, лято…”.

В откритата сцена на о. „Света Анастасия“, топ туристическа дестинация, която десетки хиляди души посещават всяка година, сред естествения декор на брега, привличащ с романтичната си екзотика, ще бъде изпълнена музика от Гершуин, Франк Синатра, обичаните песни от емблематичния филм “Брилянтин”, както и темпераментните танга на Пиацола. „Не си отивай, лято…“ незабравим естетичен подарък за многобройните зрители на брега, които няма да пропуснат шанса да присъстват на уникално преживяване – и като дестинация, и като емоционални послания.

Оркестърът на Бургаската опера, с концертмайстор Христо Белчев, ще влее удоволствието от музицирането в общата вълна на празнично настроение. Концертният спектакъл “Не си отивай, лято…” е по идея на Юлия Манукян, нейна концепция е и мултимедията, допълваща цялостната визия на музикалното бижу. Оркестрациите, както и традиционно артистичното присъствие зад диригентския пулт, са запазена марка на маестро Левон Манукян.

В петъчната вечер бургаските меломани и гости на морския ни град, която притежават усет към хубавата музика, ще имат възможността да чуят композиции из репертоара на колоси в световната музикална култура. На остров „Света Анастасия“ ще прозвучат вечните носталгични мелодии, носещи сюрреалистичната и терапевтична красота на един свят, съхранен от динамиката и тревогите на съвремието: фрагменти от мюзикълите “Уестсайдска история”, “Цар Лъв”, “Котките”, “Брилянтин” и вечните хитове на Астор Пиацола, Гершуин, Мишел Льогран и др.

Поради големия интерес, Държавна опера – Бургас отпуска допълнителни места! Тръгване за Острова – в 19 часа и 20.00 часа, от Магазия 1 на Морска гара – Бургас, тел.: 0884 025 918, 0875 343 043, 056 825 772.

Сподели публикацията