Slide
Slide

Варна. Българските курорти имат една от най-високата степен на сигурност за живота и за пребиваването на гостите. Това сподели изпълнителният директор на „Албена“ АД Красимир Станев по време на Черноморски форум за туризъм и хотели Hospitality & Tourism Summit 2024 във Варна.

„Турция е огромен потенциал за българския туризъм. За целта е необходимо страната ни да осигури модерен, оптимизиран и ефективен достъп на турските туристи до България, тъй като в момента скъпите визи ограничават посетителите от южната ни съседка“, каза Станев.

Снежана Апостолова, зам.-кмет на Варна: Възобновяваме работата на Консултативния съвет по въпросите на туризма

След решаването на визовия проблем с Турция и с добра рекламна политика, то България ще започне да посреща повече туристи от тази страна, а годишно може да генерираме по 1 милиард лева приходи от турските туристи, прогнозира той. Станев даде за пример румънски пазар преди влизането в ЕС, когато гостите от северната ни съседка липсваха в хотелите и курортите ни, но след облекчаване на режима за достъп до страната ни, те се превърнаха в най-многобройните туристи в България.

Министър Динкова: Програмата за реклама на Черноморските общини ще бъде разширена и продължена

Изпълнителният директор на „Албена“ посочи, че в плановете на курорта влиза  изграждане на голф игрище. Станев открои трите голф игрища по Северното Черноморие, които са на световно ниво, както и уникалната за страната ни ледена пързалка в Кранево, намираща се близо до Варна, Златни пясъци, Албена и Балчик. Той определи спортната арена като истински дворец на зимните спортове предвид факта, че съоръжението е огромно и модерно, позволяващо целогодишно да се ползва за тренировки и събития на най-високо ниво по хокей, фигурно пързаляне и др.

Туроператорите отбелязват ръст от 70% на ранните записвания за летния сезон на туристи от Великобритания

Фрапорт България: Ремонтните дейности на летището в Бургас ще бъдат планирани внимателно – за възможно най-кратък срок и няма да бъдат през активен летен сезон
Сподели публикацията