Slide
Slide

Кранево. Международен турнир по фигурно пързаляне ще се проведе в Кранево от 4 до 7 април, съобщават от хотелски комплекс „Терма вилидж“. На територията на комплекса е уникалната за страната ни и в Европа спортна арена с ледена пързалка, която е непосредствено до плажната ивица.

Спортната проява Black Sea Ice Cup ще се проведе за трети път. Организаторите са спортен клуб „Ледени спортове Варна“ и Българската федерация по кънки. Участват състезатели от: България, Турция, Гърция, Унгария, Италия, Великобритания, Украйна, Армения, Южна Африка. Най-добрите ще излъчат призьорите в следните категории: мъже и жени, юноши и девойки, както и всички категории за деца.

Лепа Брена ще изнесе бутиков концерт във ваканционно селище „Терма вилидж“ в Кранево

„Black Sea Ice Cup 2024″ е не само спортно събитие, но и истински празник на фигурното пързаляне, с виртуозни изпълнения, спортен дух и неповторима атмосфера.
Във всяка категория в индивидуалното фигурно пързаляне са предвидени различни изисквания за продължителност, скокове, пируети и стъпки.

Оценяването ще се извършва от квалифицирани международни съдии по системата на ISU, като ще се вземат предвид всички изисквания за съответната категория, презентация и умения за пързаляне.

Ледената пързалка в Кранево отваря врати на 30 март, а на 14 април домакините организират Ден на отворени врати за всички, които искат да се докоснат до красивите зимни спортове – входът за всички ще бъде свободен.

Сподели публикацията