Slide
Slide
Slide
Slide

Казанлък. Петзвездният хотелски комплекс Kings’ Valley излъчи първите си шампиони по тенис, съобщи за Bgtourism.bg организаторът на тенис и СПА веригата Weekend Tour Ивайло Цанков. Перничанинът и тенисист №1 за 2022 на Интерактив Тенис Светослав Стоичков се увенча с успех, след като на финала победи Едиз Батран.

През отминалия уикенд луксозният Kings’ Valley Medical & Spa Hotel се превърна в арена на един от най-силните турнири за любителски тенис в страната. Любители на аристократичния спорт от София, Перник, Враца, Плевен, Панагюрище, Казанлък и Габрово премериха сили за големите награди на петзвездния хотелски комплекс.

Турнирът привлече множество силни играчи от всички краища на страната, между които Батран, гръкът Никос Панетимитакис, и водещи любителски играчи като Мартин Милчев, Атанас Гаджев, Манол Манолов, Мартин Дачев и Петър Бозуков.

Финалът се изигра в единствен сет, като Стоичков и Батран си размениха няколко пробива за 4-4. Деветият гейм се оказа ключов. В него Батран се разконцентрира и допусна нов пробив, като това позволи на Стоичков да сервира успешно за следващият гейм и мача. Успехът мотивира Светослав Стоичков и при двойките, където, заедно с партньора са Никола Стефанов, сложи ръце на втори трофей от турнира, за да оформи дубъл в дебютното си участие във веригата „Уикенд Тур“.

При жените плевенчанката Стела Манолова спечели шампионския приз като завърши първа без да допусне загуба в турнира. Втора остана Аделина Славеева от Панагюрище.

В заключителния ден на турнира се изигра и утешително състезание, в което Петър Тодоров победи Симеон Гебов на финала.

Шампионът при мъжете в това състезание получи 250 точки за актива в Интеркатив Тенис и страхотен подарък уикенд за двама в Kings’ Valley Medical & Spa Hotel. По случай 10-годишнината на веригата всички участници бяха наградени.

Освен със своите СПА център, дискотека, басейни, минерални и термални басейни домакините бяха подготвили специални допълнителни активности за играчите и освен тенис по време на Kings’ Valley Open 2023 играчите имаха възможност да се включат в часове по водна гимнастика, вечер с латино танци и турнир по дартс.

Част от играчите в турнира решиха да се възползват от специалните цени за настаняване и удължиха почивката си с ден и имаха времето да опитат най-бързо развиващия се спорт на сета – падела! Определено на играчите им хареса и се очаквай този вид спорт да влезе в календара на Weekend Tour.

„Изключително доволен съм от условията, които ни предостави Kings’ Valley! Смея да твърдя, че това е един от най-добрите хотели, който е в календара на Weekend Tour. Кортовете бяха перфектни, храната беше изключителна, настаняването беше на ниво, нямаше нито едно оплакване от никого. Изказвам огромните си благодарност към екипа на хотела и специално към Никола Петков, с който планирахме този турнир още преди повече от година. Надявам се турнирът тук да стане традиционен в нашата верига, защото преживяването е наистина страхотно.“ – това сподели Ивайло Цанков, организатор на Weekend Tour.

Официално откриха Hyatt Regency Pravets Resort (снимки)

Следващата спирка в календара на „Уикенд Тур“ е новооткритият петзвезден „Хаят Правец“. Резервациите за участие са отворени, така че не пропускайте да запазите местата си и то на най-ниски цени.

Сподели публикацията