Съвети на експерти за пътувания в двата града, достъпни в каналите на социалните медии

Сан Франциско/Рим. ITA Airways стартира своята непрекъсната услуга между Сан Франциско и Рим. Първият полет AZ 641, свързващ двата града, излетя на 1 юли в 15:15 ч. от международното летище в Сан Франциско и е управляван с Airbus A350, водещият самолет на ITA Airways.

За да отпразнува пускането на новия междуконтинентален маршрут между Северна Америка и Италия, се проведе церемония по прерязване на лентата на изхода за заминаване в Сан Франциско в присъствието на Емилиана Лимозани, главен търговски директор на ITA Airways и главен изпълнителен директор Volare, Pierfrancesco Carino, зам. Президент на международните продажби на ITA Airways, Масимо Алегри, регионален мениджър на Americas ITA Airways, Кевин Бумен, главен финансов и търговски директор на международното летище Сан Франциско, Серджо Строци, генерален консул на Италия в Сан Франциско.

„Новата връзка със Сан Франциско допълнително обогатява междуконтиненталната мрежа на ITA Airways, която е един от основните активи на компанията – каза Емилиана Лимозани, главен търговски директор на ITA Airways и главен изпълнителен директор Volare – С пускането на тази нова дестинация, втората в Калифорния и шестият в Северна Америка, ние консолидираме разширяването на Компанията към пазара на САЩ, който е първият международен пазар за ITA Airways.Множеството услуги от центъра на Рим Фиумичино, свързващи се с Ню Йорк, Бостън, Вашингтон, Маями, Лос Анджелис и новооткритият Сан Франциско ще ни позволи да бъдем референтният превозвач от Съединените щати до Италия и през Рим до Европа и Средиземноморието за италианската общност, международните бизнес общности в Северна Америка, както и големите общности в средиземноморския регион“.

Новият полет на международно летище Сан Франциско – Рим Фиумичино ще се изпълнява от 1 юли до 30 юли 2023 г. с 3 седмични честоти, излитащи всеки вторник, събота и неделя в 15:15 ч. и кацане в Рим Фиумичино в 12:05ч. местно време на следващия ден. Обратните полети от Рим Фиумичино ще излитат в 9:35 ч. сутринта, за да кацнат на международното летище в Сан Франциско в 13:15 ч. местно време.

В пика на летния сезон, от 2 август до 30 септември, маршрутът ще се изпълнява с 5 седмични двупосочни полета всяка сряда, четвъртък, петък, събота и неделя, докато през октомври операциите ще бъдат в сряда, петък и неделя.

Сан Франциско е дестинация, регистрираща значително количество трафик за свободното време и нарастваща тежест по отношение на бизнес пътуванията и високодоходното свободно време.

С откриването на този нов северноамерикански маршрут ITA Airways отговори на голямото търсене и очаквания на своите клиенти, които незабавно реагираха положително на стартирането на директен полет между Сан Франциско и Рим, определяйки обещаващо представяне от юли, първия месец на операциите.

За пускането на новия директен полет ITA Airways също така разработи специална кампания за социална комуникация, която се основава на просто предположение: когато хората искат съвети за новото си пътуване, те задават въпроси в Google. Няколко експерти от двата града ще дават отговори на най-често задаваните въпроси на пътниците. Това са местни инфлуенсъри от Рим и Сан Франциско – любители и експерти в различни области на интерес, включително Франческо Панела, Макс Мариола, Джулия Латини, Алекс ди Джорджио и Матео Асители за съвети, свързани с Рим, и Гелой Консепшън, Вайълет Витчъл и Кара Хармс за съвети за Сан Франциско.

За ITA Airways 2023 г. е годината на големите инвестиции в междуконтиненталния пазар с пускането на нови директни полети от Рим Фиумичино не само до Сан Франциско, но и до Вашингтон (открит на 2 юни) и Рио де Жанейро, които ще бъдат стартира през октомври. Разширяването на ITA Airways по маршрутите на дълги разстояния е един от ключовите стълбове на стратегията на водещия италиански превозвач, тъй като стимулира рентабилността, като същевременно увеличава коефициентите на натоварване на средни и къси разстояния, допринасяйки за оптимизирането на неговата производителност.

Съединените щати са първият международен пазар за ITA Airways и най-стратегическият след Италия, както и страната с най-голям брой граждани от италиански произход. Следователно директните полети от Северна Америка до Италия са не само средство за развлечение и бизнес пътуване, но и „мостове“, свързващи по-широката италианска общност в САЩ.

С директни полети, свързващи Рим Фиумичино с Ню Йорк, Бостън, Вашингтон Маями, Лос Анджелис и Сан Франциско и Милано Малпенса с Ню Йорк, ITA Airways има за цел да стане предпочитан превозвач между Северна Америка и Италия и, през Рим, до останалата част от Европа и Средиземно море. В допълнение, с новите дестинации, отворени това лято от Рим Фиумичино до Вашингтон и Сан Франциско, компанията ще изпълнява 122 седмични двупосочни полета между Северна Америка и Италия в разгара на летния сезон.

Освен новите маршрути на дълги разстояния, новото съдържание на ITA Airways за летния сезон включва ново меню за бизнес класа на борда на всички междуконтинентални полети на ITA Airways, заминаващи от Италия, което е подписано от главните готвачи Алфонсо и Ернесто Якарино от Дон Алфонсо с 2 звезди Мишлен Ресторант 1890. Кухня, която отразява нова философия, вкоренена във вековната хранителна култура и традиции на полуостров Соренто и крайбрежието на Амалфи, докато новото меню, празнуващо летния сезон, отдава почит на италианската кухня и почита средиземноморското кулинарно наследство.

Билети за всички нови полети могат да бъдат закупени през каналите за продажба на ITA Airways, на официалния сайт ita-airways.com и чрез кол центъра на компанията, туристическите агенции и билетните каси на летището.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA